Den første smakebiten på det kommende albumet til Hege Anita Skjærvik er sluppet. Med singelen "Why can't I feel you" har hitterværingen satt tonen -og tematikken for albumslippet i månedsskiftet mai/juni.

Tematikken som rød tråd

- Låta handler om om det å miste det kreative barnet inni seg. Noe mange gjør etterhvert som man blir voksen. Jeg har vært innom følelsen selv. Man må kjempe litt for å beholde den barnlige delen i seg, forteller Hege Anita.

Tematikken vil gå som en rød tråd gjennom debutalbumet "Hege". Den elleve låter lange skiva vil by på en blanding av blues, jazz og soul, med både rolige og mer up-tempo låter.

Både digital og fysisk

Med seg på laget har hun den irske pianisten Josh Johnston som også har vært hennes medprodusent.

Singelen er tilgjengelig på alle digitale plattformer, noe også albumet vil være. I tillegg vil skiva "Hege" bli trykket opp i et begrenset opplag på CD.

- Jeg er både spent og forventningsfull foran plateslippet. Jeg har så langt fått gode tilbakemeldinger på singelen, men er selvsagt spent på mottagelsen av hele albumet, sier Hege Anita.

En liten Europa-turné

I juni blir det flere muligheter til å høre henne live. Da holder hun releasekonserter både i Sandstad kirke på Hitra, Ila kirke i Trondheim og i Dublin.

"Why can't I feel you" kan du høre her