Det øves intens i lokalene til Frøya teaterlag. Per, Pål og Espen Askeladd må kunne alle replikkene sine før de skal framføres for et stort publikum. Det samme skal Bukkene Bruse, prinsesser og trollkjerringer, og konger av hele og halve kongeriker for å nevne noen. For "Trollspeilet" bygger på mange kjente folkeeventyr, som ikke minst foreldre- og besteforeldregenerasjonen vokste opp med.

Det er Carl Morten Amundsen som står bak manuset. Han har flettet sammen kjente eventyrskikkelser i en forlystelig mølje, hvor det jaktes på et trollspeil.

Det skal målbindes, kappetes, og blåses av en heftig nordavind. Det blir flørting og maktkamp, spenning og moro, i en eventyrverden hvor et magisk speil får alt til å bli motsatt av det det i virkeligheten er. Forestillingen har også mange sanger.

Stas med storstua

- Ja, vi er i rute. Nå er det intens øving som gjenstår, før alle bitene faller på plass, sier instruktør og teaterleder Mona Skarsvåg.

Hun og resten av gjengen i Frøya Teaterlag gleder seg stort til å prøve scenen i kultursenteret.

- Vi bestemte oss for at vi ville prøve huset og scenen så tidlig som mulig etter at det åpnet. Det blir stas å spille på en scene hvor alle blant publikum kan se det det som foregår, uansett om de har en stor kar sittende foran seg. Og så blir det ekstra flott med proff lys og lyd. Vi gleder oss veldig, sier Mona med et stort smil.

Billetter er lagt ut

I tillegg til at teaterlaget etter hvert har et stort kostymelager, har de også en fantastisk kostymemaker i egne rekker. Trine Henriksen kreerer det som trengs av flotte plagg, så forestillingen blir også en oppvisning av ekte eventyrdrakter.

- Det blir kun en forestilling, og det er søndag 28. september. Billettene er allerede lagt ut for salg på Frøya kultur og kompetansesenter, og vi håper mange voksne tar med seg ungene på forestillingen, så ungene får oppleve eventyrskikkelsene de selv vokste opp med. Forestillingen passer for folk i alle aldre, reklamerer Mona, som legger til at det ikke blir kino for ungene i kultursenteret den søndagen.

EVENTYRLIG: Disse, og flere til, blir å se på scenen når "Trollspeilet" skal spilles. May Kristin Bremnes (med speilet), Jeanette Olsen, Dordi Hammer, Ann Mari Arntzen og Mona Skarsvåg gleder seg til oppsetning i det nye kulturhuset. Det samme gjør Per og Espen Askeladd, framstilt av Trine Henriksen (t.v) og Mona Reitan.

ØVING: Jeanette Olsen (t.v), Trine Henriksen og Mona Reitan (bak) i konsentrert øving foran forestillingen "Trollspeilet". Trine og Mona har allerede ikledd seg kostymer, for riktig å bli Per og Espen Askeladd.

INNLEVELSE: Trine Henriksen og Mona Reita viser hvilket ansiktsuttrykk de skal ha for å bli helt troverdige som eventyrfigurer.