Drømmestipendet på 10.000 kroner deles ut av Norsk kulturråd og Norsk Tipping. Det er 100 unge utøvere i hele Norge som får prisen.

I år er de nominerte fra øyregionen Thea Sæther fra Frøya og Sara Brasøy Fjeldvær fra Hitra. De er begge nominert i kategorien musikk, opplyser Drømmestipendet på sine nettsider. Det var Frøya.no som først omtalte saken.

Sæther drømmer om å drive med musikalsk teater.

- Jeg er 18 år, og går studiespesialisering på Frøya Videregående Skole. Min drøm er å kunne leve av Musikalsk teater. Jeg elsker å opptre, og musikaler har lenge vært det som har stått hjertet mitt nærmest. Selv har jeg vært med i snart fire musikaloppsetninger, og jeg har elsket hvert eneste sekund av det, forteller Thea til Drømmestipendet.

Les hele intervjuet med Thea her

I tillegg har hun svart belte i Taekwon-Do i likhet med mange andre i familien sin.

- Helt unikt, mente treneren familien Sæthers antall svarte belter.

Vant Tæl-stipend

Fjeldvær har tidligere vunnet Tæl-stipend som gav henne nye muligheter som sanger.

- Drømmen min er å leve av musikken. Jeg vil lage og formidle egne låter ut over landets grenser. Jeg elsker å eksperimentere med min egen stemme som hovedinstrument. Jeg bruker en loop-station som jeg bruker til å ta opp og spille av stemmen min lagvis. I tillegg spiller jeg gitar, piano og utforsker litt med en synthpad. Ved hjelp av drømmestipendet kan drømmen raskt bli til realitet, forteller Sara til Drømmesipendet.

Les hele intervjuet med Sara her

Sara Brasøy Fjeldvær opptrådte med sitt UKM-bidrag i år.