Framdrift setter opp Sommer i Tyrol i sommer. Musikkteaterforestillinga som er skrevet av Hans Müller/Ralph Benatzky, og oversatt til norsk av Bernhoft Bias/Sverre Bævre, er kjent for mange. Den har gledet publikum flere steder i verden, siden første gang den ble satt opp i Berlin, 1897.

- I vår versjon vil vi aktualisere og tilpasse stykket til trøndersk bondekultur, når vertshuset blir forvandlet til «GårdsHotell Tyrol». Her møter vi bønder som sliter med omsettingen, og velger alternativ drift, forteller Gunhild Hjertaas.

Fraulukt og jodling

Josefa har bestemt seg for å satse på turisme i stedet for melkekyr. Da hun mener turistene er lei av bunad, rosemaling og norsk nasjonalromantikk, planlegger hun å trekke folk ved å spille på østerriksk stil. Tyske og østerrikske campingturister valfarter til Trøndelagsfylkene hver sommer, og for å tekkes dem, kles de ansatte opp i lederhosen og pugger tyske gloser. Alpene mangler, men Josefa mener en spasertur opp og ned låvebrua gir like god restitusjons-effekt som å vandre i alpe-landskap.

Men setter gjestene pris på tysk-trøndersk opphold med fraulukt og jodling?

Etter en uke på Gårdshotell Tyrol med øko-spa, er de uansett skrubbet og pusset på uante vis, og sjekkes dermed ut med ny livsfilosofi - kanskje til og med ny partner!

Hitterungdommene er med

Gruppa Framdrift består av Kari Wist Holmen, Helga Haga og Gunhild Hjertaas, tre unge nyutdannede skuespillere fra Trøndelag. Ensemblet består av ti profesjonelle aktører som gruppa har knytta til seg fra studiemiljøer i England og Norge.

- Alle som var med på suksessen med Oklahoma! i fjor, har takka ja til å være med på Sommer i Tyrol. Det inkluderer selvfølgelig de talentfulle hitterungdommene Alisa Mellemsæther og Ronja Athammer. Det er vi veldig glade for,  sier Gunhild Hjertaas. Også barn og ungdom fra Trøndelag medvirker i oppsetninga.

Kortreist teater

Premieren vil avholdes på Hitra 12. august.

- Vi spiller tre forestillinger på Hitra før vi drar til Innherred og spiller fra 16. til 18. august.

Konseptet er kortreist teater.

- Vi vil spille teater der folk er. Det er viktig for oss å minne folk om at gårdsbrukene i Trøndelag er en ressurs, også for kunst, og vi vil holde liv i dem, forteller Helga Haga.