Den påkostede serien "Alliert og Alene" vil bli sendt på NRK1 førstkommende søndag, 8. mars, klokken 20.15. I tre deler vil serien gå på samme tidspunkt framover.

- Det passer veldig bra å sende serien 75 år etter invasjonen av Norge, og jeg er veldig glad for at Ekkofilm står bak serien. Vi har jobbet med dem før og vet at de er veldig dyktige filmarbeidere. De har absolutt en unik fortellerstil på "Alliert og Alene", som det er et internasjonalt preg over, sa Marie Sjo som er prosjektetredaktør i NRK til lokalavisa tidligere.

Frøyværingene Kim Arntzen og Trygve Nordhammer jobber som klippere og fotografer i Ekkofilm og på "Alliert og alene". De har også hjulpet til under produksjonen av serien, med mange slags oppgaver.

- Viktig at slike historier kommer fram

Serien tar for seg de ukjente historiene til britiske og norske soldater. De britiske fikk streng beskjed om å ikke fortelle sine historier til noen. Ikke en gang sin familie.

- Det er viktig at slike historier kommer frem, fra de siste nålevende som gir oss innsyn i hva som skjedde, fortalte Arntzen og Nordhammer om intervjuene som nå blir kjent.

Her får du blant annet vite om avgjørelser som ikke burde blitt gjort i kampens hete og som ikke alltid var de beste.