Formannskapet på Hitra vedtok i siste møte å gi 15.000 kroner til teateroppsetningen Jul i Hjertåsen, som settes opp med to forestillinger i Kystmuseet i desember.

- Vi synes det er veldig trivelig og raust at vi fikk tilskudd til å gjøre Jul i Hjertåsen i år, sier Gunnhild Hjertås og Kari Wist Holmen. Første gang de satte opp juleforestillingen var i 2012, i fjøset på Gunnhilds hjemgård Hjertåsen. Siste gang på Hitra var i 2013.

De siste årene har de vært rundt om kring i Nord-Trøndelag med forestillingen, sammen med hovedrolleinnehaverne Musgut og Nissepi.

For å takke for pengene møtte Hjertås og Holmen nylig opp på ordførerens kontor. Og her ble det etterhvert organisert et lite rollespill.

For det ingen vet er at Musgut hadde drevet hemmelig julelobbyvirksomhet opp mot ordfører Ole Haugen i forkant av formannskapsmøtet. For ordføreren var til å begynne med slettes ikke interessert i å gi penger til nok en juleforestilling, viste rollespillet.

Men Musgut visste at ordføreren bare trengte å komme i litt julestemning for å si ja. Derfor bestemte han seg for å banke på døra til ordførerkontoret.

Der fant han ordfører Haugen med nesen begravd i politiske papirer, som ordføreren mente var langt viktigere enn jul.

- Ole, Ole! Kan jeg få spørre deg om en ting?

- Nei, det har jeg slettes ikke tid til nå.

- Jeg bare lurte på om en ting. For jeg gleder meg sånn til jul. Og så savner jeg alle ungene på Hitra. Så jeg lurte på om jeg please kunne få spille Jul i Hjertåsen for ungene på Hitra i år. Pleeeeease.

Hjelpere: Musgut hadde fått med seg Gunnhild Hjertås og Kari Wist Holmen til å filme lobbybesøket hos Ole Haugen, for å dokumentere i tilfelle han sa ja.

Men etter mye masing fra Musgut blir ordføreren lei og later som han må gå på gangen for å ta en viktig telefon for å komme seg unna.

Da kunne Musgut iverksette sin hemmelige plan. Han hadde nemlig med seg en boks full av julepynt, som han pyntet ordførerkontoret med.

- Hva er viktigere enn jul da? Det er ikke rart at Ole ikke er i julestemning. Se på dette grå og kjedelige papiret da. Det her må jeg gjøre noe med, sier Musgut.

Da ordføreren kom tilbake og fikk se alt glitteret og juletrelysene som lyste opp den kjedelige ordførerstolen lyste han opp som ei julestjerne selv.

- Er det du som har gjort det så fint og laget så flott julestemning her?

- Kom du i julestemning Ole?

- Ja, nå kom jeg virkelig fort i julestemning.

- Åh, Ole. Tror du kanskje at det er litt viktig at vi får spille Jul i Hjertåsen likevel?

- Ja, nå er jeg sikker på at det er veldig viktig. Så når dere skal spille det så vil jeg få lov til å komme og se.

- Ååh. Det skal du få lov til Ole.

Til lokalavisa sier Musgut at han gleder seg til å vise Jul i Hjertåsen til nye unger.

- Vi laget Jul i Hjertåsen for ungene på Hitra. Men de ungene er jo blitt store nå, så nå er det nye unger. Og de må jo også få se det. Jeg er så glad i unger. For alle unger er snille. Og voksne og da, sier Musgut.

Se smakebiter fra forestillingen i 2013 her: