- Frøya kultur- og kompetansesenter har den store glede å få presentere en av Norges største komikere – Kristian Valen, med showet «Fra Hillevåg til Hollywood» den 28. oktober i Storsalen. Dette blir faktisk en av de siste mulighetene til å se Kristian Valen på scenen i Norge! Valen er i ferd med å starte sin karriere i USA, etter 16 suksessfulle år i fedrelandet.

Dette forteller Frøya kultur- og kompetansesenter i en pressemelding.

Kristian Valen vil i perioden september til jul spille på noen få utvalgte steder i Norge – og ett av stedene er altså Frøya.

- Det er på scenen jeg lever, og hvis dette går slik agentene planlegger det, kan dette bli siste gang jeg står på scenen med eget show i Norge, sier Valen i pressemeldinga.

- Jeg gleder meg som en unge til endelig å få komme til Frøya, og er så glad for at vi fikk det til nå, sier artisten.

- Vi gleder oss også som unger her på huset, sier Håvard Dyrø, daglig leder i kulturhuset.

Lager show rettet mot stedet han spiller

Forestillingen er i kjent Valen stil med et 40-talls imitasjoner og parodier fra både inn- og utland. Vi vil få oppleve bl.a. publikumsfavoritt nummeret «Hvorfor skal vi møtes», som er Valens vri på Tv2 programmet «Hver gang vi møtes». Vi får også et innblikk i Valens privatliv i både USA og Norge, og hans litt rare syn og konklusjoner på hvilke forskjeller det er mellom de to landene.

- Det første jeg gjorde etter at forhandlingene i USA startet, var å lete etter steder å spille hjemme hvor jeg tross alt kommer fra, og har en historie. Det er her jeg ble formet og ingenting gir meg mer personlig enn å kunne føle meg 100 % fri til å kunne ta litt mer lokale ting på scenen, kontra det som står i manus. Det er slik magien oppstår. Uten publikum er vi ingenting! Det at ting skjer i media hver dag gir og mulighet til å tøyse med alt fra hverdagslige nyheter til lokale problemer og politikere/kjendiser på steder vi spiller. Vi kan endelig være mer lokale, kontra tenke at hele landet må forstå alt vi sier og prater om. Vi har rett og slett laget et show som er rettet mot stedet vi spiller, og det er kanskje det som gir oss på scenen mest – fordi det blir på en måte en slags premiere, hvert show, sier Valen.

Showet «Fra Hillevåg til Hollywood» eksploderte og ble en publikumssuksess uten like, og er nå sett av over 150 000, som igjen gjør Kristian Valen til Skandinavias mestselgende artist med totalt over 700 000 solgte billetter.

Billetter til Frøya-forestillinga blir lagt ut fra tirsdag 12. mai på kulturhusets nettsider.