De fleste kjenner til Sigurds julekalender til inntekt for Plan Norge nå. Sigurd Vie, som nylig ble kåret til kroneruller-helt, endrer stadig målet for innsamlingsaksjonen sin, etter hvert som pengene strømmer inn. Nå håper han å ende opp med minst 40 000 kroner når julaften kommer. Pengene skal gå til helse og utdanning for San-folket i Zimbabwe.

Men det er flere som har julekalendere som går ut på å gi i stedet for å få. Nabeita skole samler inn penger til SOS-barnebyer. Og denne mandags ettermiddagen stilte kulturskoleelever fra Nabeita, Nordskag, Sistranda og Dyrøy opp sammen, og sang for en god sak.

Med plakater som fortalte at det tilhørerne ga ville gå til de nevnte formål, underholdt kulturskoleelevene fra 3. -7. klasse både på Coop Extra og på Stjernesenteret på Sistranda. Og man trengte slett ikke verken å kjenne eller være i familie med de unge sangerne for å kjenne tårene presse på. Det var rett og slett en, eller rettere sagt to, nydelige konserter med julesanger som satte alle i rundt dem i julestemning.

Under konserten delte de også ut pepperkaker, til handlende som kvitterte med store smil, sedler og mynter.  Etter de to nydelige, halvtimes konsertene kunne innsamlerne telle opp hele 2260 kroner, hvor 1130 kroner går til Nabeita sin julekalender til inntekt for SOS-barnebyer, og like mye går til Sigurd sin kalender for Plan Norge. En fantastisk innsats av de unge sangerne, som på denne måten både bidro til å sette folk i julehumør og samle inn penger til gode formål.