-Frøyværingen ønsker at Frøyafestivalen skal være fest og glede. Derfor er vi stolte av å kunne by på en gammel kjenning og en nykommer, som er reinspikkede festmusikk-artister.

Dette sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug, når han i dag presenterer to nye artister til årets festival.

-Jeg vet at Freddy Kalas blir suksess, og jeg syns også det er veldig flott at Carina Dahl kommer. Hun har virkelig jobbet hardt for å bli akseptert som den dyktige artisten hun er. Det er bare å glede seg, melder festivalsjefen.

Carina Dahl

Carina på egne bein

Hun var lenge bare datteren til TNT trommis, «Diesel» Dahl. Men sakte men sikkert har Carina Dahl greid å bygge seg en musikkarriere, og tatt steg ut av pappas skygge.

I mange år var Carina en jente som du så opptre av og til, og som kanskje syntes bedre på diverse realityserier på tv. En jente som likte fest og glamour.

Som ikke ble tatt helt på alvor av det store publikum.

Men da hun deltok i NRKs Stjernekamp i 2022, endret mange syn på Carina. Her møtte publikum en jordnær, sårbar og folkelig jente, som var av de mest allsidige i serien. Og endte opp med tredjeplass i serien og en spellemansnominasjon i klassen for festmusikk.

Festmusikk

I dag reiser Carina rundt med eget band og spiller festmusikk for folket. Hun har vært med på en rekke singelutgivelser med andre artister.

Hun er fortsatt å se i diverse realityserier på tv, som Masterchef, Farmen Kjendis, Kompani Lauritzen og 71 grader nord kjendis for å nevne noen.

Men hun turnerer også mye med bandet eller alene. Verd å merke seg er at hennes egne låter er streamet 30 millioner ganger.

På Frøya stiller hun med fullt band og vil framføre sanger som «Finaste chevvyn», «Mamma», «Te æ ser dæ igjen», «Om du dro fra mæ». Festmusikk blir det i alle fall, fra en jente som ikke er redd for å synes.

Freddy Kalas har laget mange fest-hits

Nybakt pappa 

Fredrik Auke, eller Freddy Kalas kommer tilbake til Frøya, etter å ha tatt publikum med storm sist han besøkte Frøyafestivalen.

Fredrik kommer fra Drammen og debuterte på platemarkedet allerede som 19 åring. Han var lenge en del av duoen «Broiler» sammen med bror Simen, før han gikk solo. Og det er fortsatt «festmusikk» det går på når Freddy entrer scenen.

Det blir enda tydeligere når du hører at hans mest populære sanger heter  «Pinne for landet», «Jovial» og «Feel Da Rush».

-Jeg har bare ønske om å spre glede, sier artisten som i mai ble pappa for første gang. Noe som ikke har gjort han mindre glad. Han har i mange år vært av Norges mest strømmede artister. Da han slo gjennom i 2015 var det bare Kygo og han selv og broren som klarte å overgå den nye Freddy Kalas.

Han har toppet salgslistene i Norge flere ganger, og har over 265 millioner streams på Spotify og fortsetter å være en av landets mest attraktive sceneartister