Jan Erling Holberg fra Hemne/Fjellværsøya og kjent gjennom "The Jan Holberg Project", satser nå i Japan. Og det sammen med trommeslageren Senri Kawaguchi, av mange regnet som verdens beste kvinnelige trommeslager.

- Jeg har funnet på mye "rart" tidligere, men mener selv at dette tar kaka fullstendig, sier Holberg.

Etter mye planlegging og låtskriving er det nå klart at «The Jan Holberg Project» drar til Japan for å starte innspilling av den nye funk-låta «Aim to Please», som Jan Erling Holberg har skrevet sjøl. 5. februar går Holberg og Kawaguchi i studio sammen.

Eventyrlig reise

Bassist Holberg legger ikke skjul på at han syns det er stort igjen å få spille med store musikere og kaller det "utrolig". Fra tidligere har han gjort prosjekter med blant andre  Joe Lynn Turner (Deep Purple/Rainbow) og medlemmer i islandske Mezzoforte.

- Senri Kawaguchi på trommer regnes som verdens beste kvinnelige trommeslager i en alder av 20 år. Nå har en trønder fått innpass i verdens heftigste funk-miljø! For meg er musikken en eventyrlig reise, å gjøre noe slikt som dette er ikke "normalt" og det er det som "trigger" meg. Ikke bare får jeg spilt med de aller beste på kloden, men får også en eventyrlig reise med inn i miljøer som er rimelig fjernt fra det vi har rundt oss til vanlig, sier Holberg til Hitra-Frøya.

- Kawaguchi er allerede meget erfaren og har spilt med fantastiske musikere som Guthrie Govan og «Casiopea» og mange flere. Nå skal hun spille med «The Jan Holberg Project» og for meg personlig er dette kanskje det største og mest spennende som har skjedd meg som musiker, mener bassisten.

- Skal få vist hva hun er god for

Holberg beskriver «Aim to Please» som en funky låt som inneholder massevis av musikalske sprell og har en «catchy» melodi.

- Den musikalske leken settes i høysetet under innspillingen, og Senri Kawaguchi skal virkelig få vise hva hun er god for på denne, lover fjellværsøyingen/hemnværingen.

Innspilling skal skje i «Dutch Mama Studio» i Tokyo 5. februar 2017.