Guttene i Coast var egentlig satt opp på Frøyafestivalens telt-scene. Men da festivalsjef Hallbjørn Stenhaug hørte dem igjen på Samsøfestivalen i Danmark for to uker siden, ombestemte han seg. Coast SKAL spille på den store utescenen for å yte bandet og publikum best mulig rettferdighet.

- Jeg har jo hørt Coast gjennom de siste tre årene på forskjellige festivaler i Danmark, og fulgt utviklikngen deres ganske nøye. Sist høst utvidet de besetningen med to nye medlemmer, og det har bidratt til at de år har fått et gjennombrudd på den danske festivalarenaen. Jeg hørte dem igen for 14 dager siden på en absolutt totalt utsolgt Samsøfestival, hvor de var et av hovednavnene på deres aller største scene. Jeg ble så imponert over prestasjonen at jeg straks tok kontakt med de ansvarlige lydteknikere hos Trondheim Lyd. Disse skal på utescenen under Frøyafestivalen, sier Stenhaug.

Skulle egentlig spille i teltet, men...

Festivalsjefen hadde opprinnelig lagt planer for at bandet skulle spille på teltscenen begge dagene.

- Jeg synes at vårt musikkyndige publikum skal få lov til å høre de britiske guttene utfolde seg på vår største scene. Og med velvillig hjelp fra artister som spiller før og etter dem, samt at Trondheim Lyd setter på litt ekstra folk for å gjennomføre dette ekstra skiftet på storscenen, så kan jeg nå bekrefte at vi fredag kveld får en topp avslutning på storscenen med Scrum, Coast og Johnny Logan. De Lillos åpner jo på storscenen klokka 18, sier Stenhaug.

LES ALLE VÅRE FESTIVALSAKER PÅ SPESIALSIDENE OM FRØYAFESTIVALEN

Potent lyd

Tilværelsen på kysten har formet musikkstilen, forteller bandet Coast på sine hjemmesider. Her loves potent lyd, alltid levert med kraft og lidenskap, i en blanding av rock og musikk fra deres keltiske røtter.

- Inspirert av kraften til Big Country,  lidenskapen til Springsteen og lydbilder av Coldplay, støpt inn i en ny original og spennende sound, skriver bandet, som i flere år har spilt på festivaler i Storbritannia, Danmark, Tyskland og Norge. Et av høydepunktene i karrieren var ifølge dem selv da de var supportband for Bryan Adams foran 14.000 publikummere i Køln.