Charlotte Audestad fra Hitra er en av en rekke profilerte artister som skal delta i en artistgalla i Olavshallen/Trondheim. Artistgallaen skal sette fokus på kulturfagenes status i skolen og uttrykke støtte til kampen mot nedleggelse av musikklinja på Fosen.

"Vi krever at Musikk, Dans og Dramalinja ved Fosen videregående skole videreføres, og at kulturfagenes sakte død i skolen stanses," lyder oppropet i forbindelse med konserten onsdag 25. mars.

Bakgrunnen

Det er daglig leder Svein Strugstad ved Bjugn kulturhus som har satt igang en debatt i kulturmiljøene og tatt initiativ til det kan kaller en "vekkelses-konsert".

- Jeg syns man altfor lettvint går til drastiske skrutt og legger ned musikklinja ved Fosen videregpående skole. Jeg veit hvor my eden betyr for elevene, lokalsamfunnet og regionen, sier Strugstad til Adresseavisen.

Hitterværingen Audestad er en av mange som har gått på denne musikklinja, og det er tidligere og nåværende elever ved linja som skal opptre på støttekonserten.

Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen, Arve Tellefsen, Ulf Risnes og Øystein Dolmen er andre artister som har varslet sin støtte. Overskuddet fra konserten fordeles på artistene som støtter saken.