Hopsjødagene startet med konsert torsdag kveld i ei stappfull Hitra kirke, men i dag (fredag) er den offisielle åpningen. Solen skinner og det er varmt på Hopsjøbrygga.

Sjørøverne har tatt med barna på sin første tokt. Fem representanter fra Strand seniorbrass har trødd til og åpnet med Hopsjøfanfaren, som var skrevet til bruk på Hopsjødagene i 1990. Og ordfører Ole Haugen fikk æren av å offisielt åpne Hopsjødagene.

- Jeg husker de første Hopsjødagene. Da var det litt mer pomp og prakt med karjoler, folk i kjole og hvitt og flosshatt. At det er litt mer glissent i dag er nok fordi folk er i sjokk over det fine været, og heller kommer utover dagen, mente ordføreren.

Området på Hopsjøen er unikt, både i trøndersk- og i nasjonal sammenheng. Det var her de aller første nordmennene kom for 10.000-11.000 år siden. Parelius-klanen gjorde Hopsjøen til et handelssted og regjerte i mange hundre år før Tor Bugten gjorde Hopsjøen til det den er i dag.

Tar vare på det autentiske

- Tor Bugten er vel et navn som ikke kan nevnes for ofte når det kommer til hvem som har utviklet Hopsjøen, sier Haugen.

Ordføreren håper de nye driverne av Hopsjøbrygga tar vare på det autentiske ved plassen, og at den fabelaktige dugnadsånden fortsetter. Ivar Grong Nesset ved Hopsjøbrygga er veldig fornøyd med Hopsjødagene så langt.

- I går hadde vi endelig en Stifterens aften der vi fikk fram Tor sin personlighet og talent, sier Grong Nesset.

Han håper folk koser seg og tar turen til Melandsjø i helga for det er mye som skjer, og mange aktiviteter å være med på. I løpet av fredagen blir det blant annet åpning av Motormuseet, Hopsjømesterskap i blåsekasting og forestillingen ”Snill? Hvem, jeg?”.