Hopsjøbrygga avslutter mai med ei helg fylt med musikk fra Jektvikbrødrene Frode og Anders.

– Vi rigger til stor konsert med Anders Jektvik som tar med seg hele bandet sitt til brygga lørdagskvelden sier Tom Skare som er i full gang med sommerforberedelsene.

- Vi gleder oss stort til Anders kommer og håper publikum benytter anledningen til å høre Hitras svar på Bob Dylan. Vi har fått broren Frode til å spille i forkant av konserten på lørdag i tillegg til at Frode også spiller opp fredag kveld, forteller Skare.

Jektvik-weekend avslutter mai, men innleder også starten av sommersesongen på Hopsjøbrygga.

- Vi satser på mye dansbar musikk, der sommerglade gjester skal få hygget seg til artister som leverer variert musikk. Allerede første helga kommer Møre og Romsdals store dansebandcowboyer Bjørns Orkester som  forlengst har etablert seg i eliten blant norske danseband. De regnes med blant toppene i dansebandsjangeren. Og det skyldes ikke bare musikken - her er en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkolleger over hele landet. De besøkte Hopsjøbrygga sist i 2013, samme år som de ble kåret til årets danseband, forteller Skare.

Creedence-night

13. juni rigges bryggescenen for et gjenhør med musikken til Creedence Clearwater Revival, som herjet på hitlistene på 70-tallet.

- Musikken er like levende og tributebandet Clearwaters som har turnert med dette konseptet i mange år kommer med sin nye gitarist Gil Edwards. Gil har bodd og virket som artist i over 30 år i både USA og Norge. Han gir Creedenzemusikken et ekte lydbilde. Gil er en rutinert sanger og musiker med riktig "sound" som får bandet til å låte veldig autentisk. Selv mener han at han ser ut som en julenisse, men han ser mer ut som "ZZ Top goes CCR" , sier Skare

Juni avsluttes med Frøyaband

Vi har jo flere gode band her i øyregionen og i år kommer Frøyabandet Carmen med Arthur Gipling i spissen rundt St.Hanstider. de turnerer over hele landet og ønsket seg tilbake hit i øyregionen foran et lokalt publikum. Det bare må bli bra sie Skare. Carmen er kjent for et høyt musikalsk nivå. Bandet har med seg musikere som er meget godt skodd når det gjelder dansemusikk.

Et annet kjent band her i øyregionen som har utspring fra Frøyamiljøet er Mosquitos som spilte for ei fullsatt brygge i fjor også. I år er det tilbake den siste helga i juni og lover,som i fjor, å levere dansbar og kjent musikk fra start til slutt. De klarer i alle fall å fylle dansegulvet med sin musikk, det har de bevist før. I år spiller de kun på Hopsjøbrygga her i øyregionen og vi vil også få muligheten til å møte dem igjen på Hopsjøbryggas høstprogram.

Frode Jektvik fra tida i bandet Slimvoid.
Anders Jektvik (Foto: Sten Egil Røvik)