- Omtrent hele livet har jeg ønsket å lage dataspill og ha mitt eget selskap. Den drømmen er nå i ferd med å gå i oppfyllelse, smiler en fornøyd Viljar Stabell som er direktør for firmaet og er hoveddesigner.

Rundt han sitter fem andre skolekompiser i alderen 16-18 år fra videregående skole, som sammen skal etablere ”Far Gone Studios” som et aksjeselskap.

Søker folk som stemmeskuespillere

Det kommer raskt fram at alle sammen virkelig ønsker å lykkes som spillutviklere.

Stabell har blant annet brukt flere titalls-tusen kroner av sine egne sparepenger slik at studioet har ordentlig utstyr til lydinnspillingen.

- Historien til spillet her klart og vi skal bruke Unreal 4 grafikkmotoren for å bringe den historien til live. Den gir oss mange muligheter til å bygge spillet vi vil ha. Vi håper folk som har lyst til å bidra med stemmer til karakterene våre, tar kontakt med oss, forteller Stabell.

10 år gammel jente i hovedrollen

Slik er stedet hvor du våkner opp. Ser jo...trivelig ut. Foto: Far Gone Studios

Deres første spill heter ”The Dark World Project” og handler om en ti år gammel prinsesse som ser sin far bli drept. Hun våkner så i en mystisk skog, og skal prøve å finne ut hva og hvorfor alt har skjedd.

Spillet er et såkalt open world rollespill. Det betyr at man kan selv bestemme hvor man vil utforske i en stor eventyrverden.

- Hva var det som gjorde at dere som seks gutter ville ha en ti år gammel jente som hovedkarakter?

- Hehe godt spørsmål. Vi ønsket oss nok en unik karakter og vi tror folk vil sette pris på Olive som hun heter. Til tross for alderen kan hun også bevege seg meget akrobatisk, så vi tror hun skal bli interessant på flere måter. På reisen vil hun møte mange uventede og morsomme skapninger som vi tror vil gi oss et helt eget spill.

- Hovedfienden er jo basert på deg Viljar, ler Kenneth Reitan og resten av gutta slutter seg til latteren.

- Hehe, det stemmer det, humrer Viljar i retur.

- Hovedfienden heter Vuljar, er 21 år og er vampyr, så de andre mente han måtte ligne på meg, gliser Viljar om en dataspillversjon av seg selv med U i navnet.

- Slipper det ikke før vi er ferdig

- Dette høres jo ut som en rimelig ambisiøst prosjekt. Når tenker dere å være ferdige?

-  I den siste tiden har vi sett mange uferdige spill bli sluppet ut, så det vil vi ikke love nå. Det blir ferdig når vi er fornøyde, sier alle samstemt.

- Men vi skal prøve å få sluppet en demo til PC og Mac om ikke så lenge, så gjerne gi oss tilbakemelding på hva dere liker med spillet, oppfordrer Stabell.

Spillet skal slippes til Xbox360 og Xbox One, men guttene undersøker også muligheten for å få spillet til mobil og andre plattformer.