Di derre får kjempekritikk med seg på veien til Frøya.

"En konsert med Di derre er mye mer enn en konsert i vanlig forstand. Gruppas frontfigur Jo Nesbø leker med publikum, han er en entertainer som det koker rundt - hele tiden oppbacket av dønn profesjonelle musikere."

Det skriver lokalavisa verdalingen.no etter at Di derre i går kveld spilte i Borggården på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. 1.150 publikummere og et band som var "helt konge", fikk det til å koke i Borggården, skriver avisa.

- Det var en knall konsert, langt mer enn jeg hadde forventet. Det var topp stemning, øyværingene kan bare glede seg! sier avisas anmelder og redaktør, Tor Ole Ree, til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Framføringen er helt fantastisk

- Folk jublet og sang med, lyttet på sangene, holdt kjeft når det var nødvendig og lo godt når Jo Nesbø med humoristisk skråblikk fortalte små historier som sangene er spunnet rundt, skriver verdalingen.no i anmeldelsen. Og fortsetter:

"Etter å ha sunget «Jakka mi» og slengt den ettertrykkelig bakover scenen som en annen tullete crazyrocker, roes det hele etter hvert ned mot den inderlige klassikeren «Håp». Framføringen er helt fantastisk og kveldens desiderte høydepunkt! Det sier ikke så rent lite når Di derre selvfølgelig også når de helt store høyder med hits som «Rumba med Gunn» og «Jenter»."

Bandets nye gitarist Unni Wilhelmsen får også storskryt:

- Ekstranummeret med Unni Wilhelmsen og «Won't go near you again» er nydelig. Wilhelmsen er selv en storartet artist og tilfører Di derre mye, ja hun utfyller gjengen på en måte som er en sann fryd, skriver lokalavisa.

Di derre er på vei rundt i landet. I helga spiller bandet i Moss og på Treungenfestivalen, og om en drøy ukes tid er det Frøyafestivalen som gjelder for en av Norges mest sukessrike grupper gjennom tidene. Di derre spiller på festivalens fredagsprogram.

Set-lista:

På Verdal-konserten hadde bandet denne set-lista:

90 m

14 kvinner

Hvor er min kvinne

Cecilie

Erik Vea

Sjåfør

Jakka mi

Kråka på taket

Håp

Rumba med Gunn

Jenter

Ekstranumer:

Unni Wilhelmsen, Won't go near you again

Faren til Ivar

Tænke sjæl

Jo Nesbø og Unni Wilhelmsen (Foto: Tor Ole Ree)