Årets utgave av Sommerfillan går i år av stabelen fra torsdag 24. juli til lørdag 26. juli. Fortsatt skal Fillan snus på hodet med underholdning og musikk fra norgeskjente artister, med martnadsboder i sentrum og ikke minst med tivoli. I år skal Sommerfillan også samarbeide med nyvinningen Hitra Sommerfestival, som blir lagt til samme helga. Sommerfestivalen er en blanding av lokaprodusert mat og musikk.- Sommerfillan og Hitra sommerfestival samarbeider, men skal fortsatt være to forskjellige arrangementer. Sommerfillan har fortsatt våre konserter gratis og på dagtid, mens sommerfestivalen satser på kveldstid. Håpet er at vi får en vinn-vinn-situasjon. Det er mye folk samlet i Fillan denne helga. I fjor var det over 6.000 innom, forteller Ann Kristin Kjerringvåg Willmann i Sommerfillan.

- Her blir det show!

Sommerfillans plakat av underholdere spenner i år fra tryllekunstnere og velkjente tv-idoler, til noe som neppe har blitt vist på Hitra før; showpreget wrestling.- Her blir det show! sier Kjerringvåg Willmann, om underholdninga, som vil foregå på den såkalte "Solplassen". Solplassen er et hyggeligere navn på tomta etter Hjorten-brannen for et par år siden.

Tryllingen er det Hans Erik Verpe som skal stå for, mens sangstrupene som er hyret inn i år er mer enn godt kjente Anders Jektvik samt Adrian Jørgensen. Jektvik har gjort karriere både regionalt og nasjonalt etter innsatsen i Norske Talenter. Mens sistnevnte ble veldig populær under årets The Voice-sesong på TV2. Allerede under første blind audition snudde Adrian Jørgensen hele programkonseptet på hodet da han spurte alle dommerne hva de kunne tilby ham. 21-åringen hang med helt til finalesendinga.

- Sommerfillan har som vanlig alle våre konserter på dagtid og gratis for publikum. I tillegg byr vi som vanlig på det eneste tivoliet i regionen, lokker Willmann.

Lokalmat og matkjendiser

Hitra matfestival har også både kjendiser og lokale underholdningskrefter på plakaten. Her rigges- Det blir martnad, matfestival og musikk midt i Fillan sentrum. ”Solplassen” finner du midt blant bodene (bak Jernia). Her blir det masse lokal fersk sjømat og gårdsmat. Hank von Helvete skal grille laks, kåsere fra sin nye bok ”Helvetes god grillmat” og synge. Matblogger Hege kjører Streetfood-konkurranse og vi forsøker oss på verdensrekord. Alt dette er gratis, sier Fjeldvær.Matfestivalen skal preges av krabbe, kamskjell, laks, villsau, hjort og oster. Mens kveldsprogrammet består av konserter (for billettpenger) med Charlotte Audestad, BFFamily, Raggle Taggle Gypsies, Atom Nova, Ingolf Jektvik, Hank von Helvete, Rita Eriksen og Tre Små kinesere.

- Alle konsertene spilles på Solplassen, med unntakt av Tre Små Kinesere, som spiller på Knarren, forteller Fjeldvær.

Adrian Jørgensen gjorde stor suksess i The Voice (Foto: TV2)