I Trondheim arrangeres det årlige Tom Waits-løpet lørdag 27. mai. På Knarren i Knarrlagsundet varmer man opp til løpet med Tom Waits-kveld med Raindogs.

- Dette bandet tar turen innom Knarren før Trondheim. Dette tribute-bandet bør apellere til alle, uansett om du kjenner Tom Waits eller ikke, sier arrangøransvarlig Bjørn Fjeldvær ved Knarren.

Tom Waits-løpet er et pub-til pub-løp, oppkalt etter den amerikanske blues-artisten Tom Waits, kjent for sin henslengte og «brune» stil. Løpet startet i Oslo tilbake i 1999 som et uformelt tilsvar til kvinnenes Grete Waitz-løp, og skulle være et alternativ til de øltørste og musikkinteresserte. Løpet har senere fått sine avleggere i flere norske byer. I Trondheim arrangeres løpet i år for 8. gang. I Trondheim kombineres etappeløpet mellom pubene med flere tributekonserter med Tom Waits-musikk.

For den som ikke stikker til byen etter oppvarminga fredag kveld, har muligheten til mer musikk og sosialt samvær i Knarrlagsundet.

- Lørdag blir det mere dansbart når tributebandet ”Telegraph Road” spiller musikk fra Dire Straits og Mark Knopfer, forteller Fjeldvær.