– Norge er et land som har gitt ly til mange forskjellige mennesker fra hele verden med en felles ulykke. Dere har gitt dem muligheten til ikke bare å overleve, men også til å vokse og blomstre, sier Maiia Bondarchuk fra den ukrainske gruppen på Hitra.

Men, hun forteller videre at det ikke bare handler om myndighetene i Norge.

– Selvfølgelig har alle sine egne vanskeligheter og motsetninger, men nordmenn er alltid fulle av optimisme, medfølelse og forståelse. Flyktningene her og folk i Ukraina har allerede sett at Norge er et land som handler.

- Vi er alle ekstremt takknemlige og har dyp respekt overfor det norske folk for deres utrolige støtte, og hjelp til å styrke vår uavhengighet og tro på mennesker! Hver og en av oss spør oss selv hvordan vi kan være til nytte for det norske samfunnet, og gjør vårt ytterste for å rettferdiggjøre den tilliten vi har fått.

– Med hele vårt hjerte og vår takknemlighet inviterer vi deg til å dele vår høytid, Ukrainas uavhengighetsdag. Vi håper at innbyggerne i Hitra og Frøya ikke vil takke nei til vårt beskjedne tilbud i lobbyen på Hjorten Shopping 24. august kl. 15.30 sier Bondarchuk, som ønsker alle hjertelig velkommen.