Sammen med en gjeng lokale produsenter arrangerer Millan Skjærbusdal Grønt marked på Hopsjøen for første gang i dag.

- Vi bor på en øy som er full av dyr og fisk av god kvalitet som serveres på lokale restauranter. Men det produseres ikke noe å servere til!

Lokalprodusert te og chili

Men i samarbeid med med Anna-Marie Haugen har hun kommet i kontakt med flere småprodusenter.

- Det viser seg at det er mange som har små kjøkkenhager rundt om på øya. Noen lager krem av brennesle, andre produserer sin egen chili og te. Sammen er vi nå blitt en gjeng som arrangerer Grønt marked i dag, sier Milla Sjærbustad som er talsperson for gruppen.

Millan Skjærbusdal er talsperson for Grønt marked. Foto: Cecilia Brurok

Så en spire

Hun håper at markedet på Hopsjøen skal så en spire slik at det popper opp mange kjøkkenhager og at det blir mulig å bytte og kjøpe mat neste år.

- Kanskje kan dette tenne en ild i noen som ser seg råd i å ta over gartneriet på Dalpro? Jeg tror det hadde vært topp å produsere grønnsaker der, sier Millan.

Brukt og grønt

Hun poengterer at dette ikke er siste gang det blir Grønt marked på Hopsjøen.

- Dette er ikke siste gang, dette er første! Vi håper dette kan bli et fast arrangement her ute på øya, kombinert med et bruktmarked. I Trondheim har de Bryggerekka brukt og byttemarked. Hva om vi hadde fått til Øyrekka brukt og byttemarked her ute? Drømmen hadde vært om dette kunne vært et månedlig arrangement. Med sesongbaserte varer og helse- og velværeartikler. Det er marked for et grønt marked!, mener Skjærbusdal

På markedet i dag blir det servert vafler med økologisk jordbærsyltetøy, økologisk kaffe og saft. Det vil være selgere med urter, te, grønnsaker, honning, egg, såper og kosmetikk. Alt er økologisk.