Morten Sagmo forbereder kunstutstilling i ungdomshuset Lyngheim på Storhallaren helga 12. og 13. september. Tema er bildene til den allsidige kunstmaleren og musikeren Arthur Indergård fra Frøya.

- Det er i år 99 år siden Arthur Indergård ble født. I den forbindelse ønsker vi å hedre ham med en kunstutstilling, forteller Sagmo, som håper at folk med et Indergård-maleri i eie vil låne bort maleriet til utstillinga.

- Han var allsidig i motivvalget. Ellers har han malt mange bilder på veggene på forsamlinghus, privathjem og hytter. Hvis du har et maleri av han, kan du møte opp fredag før helgen, så stiller vi ut bildene. Det er helt greit å komme med bilder også på lørdag og søndag. Jeg kommer til å avfotografere alt, slik at det blir registrert. Hvis du ønsker å auksjonere ut et bilde, er også det mulig, forteller Sagmo.

Selv kom han i kontakt med Indergårds produksjoner nærmest som en tilfeldighet da han kjøpte hus. Det viste seg at det eksisterte et maleri av huset, signert Indergård. Senere fant Sagmo et maleri på loppemarkedet. Begge har fått hedersplassen i stua.

- Når jeg snakka med naboene, så hadde alle så mye å fortelle om Indergård. Om hvor mye han skal ha malt, historier om ham som underholder. Da tenkte jeg "dette må vi gjøre noe med". Og grendalaget var positiv, så derfor blir det utstilling, forteller Sagmo, som allerede har fått låne noen malerier til utstillinga.

- Vi tror han var produktiv, men det er ingen som vet. Så vi er litt spente, men tar dette som det kommer. Men i alle fall er alle som sender meldinger og ringer veldig positive og syns det er stas at dette blir gjort, sier Sagmo.