Meninger

- NRK og TV2 tar ansvar

Hogne Hongset 

Meninger

Det har vært mange klager opp gjennom årene på hva som prioriteres som toppsaker i Dagsrevyen og TV2-nyhetene. Det er blodig urettferdig. Begge kanalene er ekstremt dyktige på å få fram det som virkelig er viktig for innbyggerne i fedrelandet.

Senest onsdag 8. mai 2019 viste begge kanalene dette, for da måtte både NRK og TV2s hovedsendinger tydeligvis velge mellom to saker som dreide seg om reiser for ulike formål.

Den ene gruppen reisende besto av frustrerte innbyggere i en liten øykommune på kysten av Trøndelag (Frøya). De satte seg i buss klokka 2 på natta og dro til Oslo. Der demonstrerte de i timevis foran Stortinget mot at TrønderEnergi og München bys kraftverk skal få rasere Frøya med vindturbinmonstere.

Den samtidige andre reisen var kronprinsesse Mette Marits tur med T-bane fra Kolsås i Bærum via Røa til Majorstuen i Oslo, for å promotere litteratur med temaene sex og klima som hovedsaker. En lett indisponert kronprinsesse hadde med seg en empatisk kronprins som støtte på den strabasiøse reisen.

FLERE MENINGER FINNER DU HER

Både NRK og TV2 besto heldigvis prøven, begge kanalene valgte riktig! Dagsrevyen brukte 2 minutter og 20 sekunder på Mette Marits tur, TV2 noen sekunder mindre. Bygdetullingene fra Frøya, som trodde at deres sak var viktig, fikk null sekunder i begge kanalene. Synd for dem, men de kunne ærlig talt ikke forvente at kanalene i beste sendetid skulle dekke en demonstrasjon som kunne overskygge kronprinsessens spektakulære kulturstunt! Dessuten måtte trolig reserve-teamene holdes i beredskap i tilfelle Sylvi Listhaug skulle komme med et utspill.

Øyboerne på Trøndelagskysten burde for øvrig uansett holdt seg hjemme. Hva betyr det om vi bygger ned en øy fanden-i-vold ute på kysten, raserer uberørt natur og dreper ørn og hubro, - sett i relasjon til at Mette Marit tar ansvar for å T-banekultivere lokale reisende i sentrale og møblerte strøk?

Dette handler om prioritering av de viktigste nyhetene, og det kan de som styrer Dagsrevyen og TV2!


Av Hogne Hongset,

imponert TV-titter