Meninger

- Vi kan ikke sitte ute på verandaen om sommeren når kloakktankene tømmes

Meninger

Kjære hammarværinger.

Jeg leste i Hitra-Frøya for noen uker siden, at det skal legges nytt stort anlegg for kloakken fra Sistranda, Hammarvika og Flatval, og at rådmannen går inn for å legge det her på Hammarvika. Stedet som var avbildet er ikke så langt unna huset vårt. Hver gang vi sitter ved spisebordet ser vi rett ned dit. Så vi ble veldig skuffetJeg reiste fra Frøya i slutten av 1960-åra og flytta tilbake hit til barndomsheimen min i 2013. (deler av huset vårt ble satt opp i 1872). Da vi kom var det store forandringer: Bukta nedenfor her er fyllt opp og flere industrianlegg var kommet til. Dette var vi selvfølgelig klar over før vi flyttet hit.

Hittil har alt vært på sjøsiden av veien (Hammarvikringen). Men nå planlegges nytt stort anlegg på den andre siden, nærmere oss. Mener å ha hørt at det ikke skulle være industri på ande siden av veien. Men dette blir vel en form for service?Vi er takknemlig for at det skal ordnes opp i kloakksystemet, og det heter vel at dette skal være fritt for lukt. Men hva er 100 % sikkert?

Vi har hatt nok sjenerende lukt pga tankene som er der allerede. Vi kan ikke sitte ute på verandaen om sommeren, når kloakktankene tømmes.

Jeg lurer på om det virkelig er nødvendig å legge dette anlegget midt i grenda vår som har eksistert i mange generasjoner bakover. Det må da vel finnes steder i mellom disse tre grendene som egner seg bedre.

Mvh

Kirsten i Hammarvikringen 85