I fjor hadde Fillan barnehage juleforestilling der ungene underholdt og foreldre og foresatte bidro med penger til kjøp av julegaver til familier som trenger en hjelpende hånd.

Etter ønske fra de som var med i fjor har de gjentatt det samme i år, og mandag var småungene på leketøysbutikken i Fillan for å kjøpe julegaver.

- Vi samlet inn 3.500 kroner og kjøpte inn fire gaver som Frivilligsentralen skal gi videre til de som trenger det, forteller Wenche Mastad ved Fillan barnehage. Eldbjørg Broholm setter stor pris på gavene fra barnehagen og andre som har bidratt med både penger og julegaver til Frivilligsentralens juleinnsamling. I samarbeid med kommunen finner hun de som trenger gavene mest.

- Er det mange sliter med å kjøpe julegaver til ungene sine?

- Det er flere enn vi tror. Men de fleste ønsker ikke at det skal være synlig, og ergo skjules det på mange vis. Men det vi ser etter det tredje året med juleinnsamling er at flere har blitt bevisst på at andre sliter. Men det er vanskelig å ta direkte kontakt. Derfor gir folk gjennom juleinnsamlingen, eller legger gaver i julekorgene som er satt ut på butikkene. Eller de kommer hit med julegavene. Det er veldig positivt, sier Broholm.