- Hehe du må nok stanse nå ja, ler Harald S. Lian og retter på politikostymet. Det måtte selvsagt kjøpes inn, når man får tak i en Playmouth Duster fra 70-tallet og ombygger den til en politibil.  - Den er kjøpt fra Norge faktisk, men alle delene er originale, konstaterer han fornøyd.

Tre hundre hestekrefter

Bilen er bare en av flere i en lang samling biler som Harald vanligvis importerer fra USA. Vanligvis pusser han dem opp og selger dem videre.  - Men jeg kan jo ikke selge denne, gliser han og ser på politibilen.  - Jeg har jo tross alt kostyme til den også. Jeg hørte med politiet og de synes det bare var gøy. Hvem vet kanskje jeg må rykke ut og hjelpe til en gang også, blunker han. Det er særlig amerikanske biler som får den motorglade mannen i Fillan på felgen. Drømmen om å eie en Chrystler fikk han som liten gutt, da han bladde i noen bilblader. Nå har han hatt fem stykker. - Jeg kommer nok til å beholde denne jeg, sier han og kaster et blikk på den sorte 2000 modellen med over 300 hestekrefter.

Kjørt route 66 x 6

Hvilke biler Harald har stående i oppkjørselen sin til en hver tid, varierer stadig på grunn av videresalg. Men en Lincon Tomcat Limo fra 2000, en lastebil og en pimpet BMW han straks skal selge, står parkert ved huset hans på Hitra nå.  - Men jeg må jo få tak i en amerikansk lastebil. Åhh. Og en pickup fra 50-tallet hadde vært gøy. Harald har kjørt legendariske route 66 som går på tvers av USA seks ganger allerede. Han planlegger flere turer til de amerikanske statene. Han drar også jevnlig på biltreff rundt om i Norge for å få sin dose eksos.  - Å møte folk i USA er kjemplett for alle kommer og vil prate med deg på landsbydga, og de vil gjerne snakke om bilen du har. Mange kjenner deg jo igjen fra forrige gang du var der også, så det er stas. Alle bør prøve å kjøre route 66 ihvertfall en gang i løpet av livet.

- Pass på

Han er litt tvilsom til å ta med den ombygde politibilen sin til USA.  - Hehe det spørs om politiet synes det hadde vært like gøy om jeg kjørte rundt som konstabel der. Men se opp! Kanskje jeg stopper noen til kontroll i påska hvis de kjører for fort, advarer han spøkefult. Og hvor konstabel Harald eventuelt befinner på veien i Norge er selvsagt hemmelig informasjon.

Pass deg for denne doningen på veien. Foto: Rune Eian