Forleden dag var jeg på sjøen og da tok jeg dette bilde av det gamle ferjeleiet på Jøstenøya Sandstad! Som ikke har vært i bruk siden Hitratunnelen vart opnet 1994 for snart tyve år siden.

Etter at begge tunnelen vart opnet vart alle fergeleier revet å tatt vekk både på Hitra og Frøya  og Sunde og Hemnskjel ! Men i siste liten  vart ferjeleiet på Jøstenøya berget. Etter politisk engasjement fra Hitra ovenfor Statens vegvesen om at dette ferjeleiet måtte være inntakt for berdskapen vist Hitratunnelen måtte stenges for uhell ! Men i ettertid må vi kansje innse at ikke  noen av ferjeleiene på verken Frøya eller Sunde(Faslandet vært fjernet. Men mange av oss var da inne i en «TUNNELRUS» at berdskapen ikke vart hensynstatt fra Fylkeskommune  som tunnel og veieier!

 Derfor har det lite hensikt at ferjeleiet på Jøstenøy fortsatt ligger der og kansje er det ikke inntakt heller og ikke kan brukes av de moderne fergene som evnt.blir satt inn der.

Så i fall vist så skjer er nærmeste fergeleie til fastlandet for Frøya og Hitra er Valset i Agdenes som kan bli en lang fergetur!

Derfor må fergeforbindelsen Hitra Aure komme på plass snarest at Hitra Frøya ikke blir helt isolert i fra fastlandet ved evnt. uhell med Hitratunnelen som generer all trafikk her ute til Hitra Frøya.

Per Ervik

2.kandidat Fylkestingslista Pensjonistpartiet