- Planlegginga har holdt på lenge, men selve jobben har vi gjort på et par kvelder. Dette er gøy, og det er sikkert ikke så mange som gjør noe sånt, sier Anne Sofie Kristoffersen. Med bidrag fra Skarsvåg båt og Måsøval fiskeoppdrett har "guttene" i bygda laga den enorme sykkelen av sveisa aluminium og fôrslanger.

I kveld ble sykkelen frakta og plassert ved veien på Flatval. Det er fortsatt litt uenighet om den skal få andre farger i løpet av morgentimene i morgen, men planen er å få lakkert den i svart og rødt.

- Det er mange biler som har kjørt forbi oss i kveld og gitt oss tommelen opp. Mange har også gitt oss positive tilbakemeldinger på påfunnet.

Gjengen fra grendalaget håper sykkelen og noen andre påfunn vil motivere syklistene i det de passerer bygda.

- Nedenfor sykkelen vil det stå en motivasjonsplansje med Dag Otto Lauritsen. Vi har hengt opp sykler i stolpene som i fjor, og vi skal spille høy musikk. Det er en litt tung stigning her ved Størvold-krysset, så vi håper dette kan motivere noen, og at syklistene syns det er morsomt.

Kristoffersen forteller at det relativt unge grendalaget (stifta først i 2012) har mange artige påfunn og mange som står på.

- Vi skal også ha veteranbiler, hoppslott for barna, grille og ha en sosial happening der alle er velkommen her i morgen. Med alt dette stiller vi lista høyt for neste år, men det er morsomt å finne på noe, sier en engasjert Anne Sofie Kristoffersen.