Vrimmel er en litt annerledes kulturfestival som Trøndelag fylkeskommune har arrangert i samarbeid med ulike trønderske kommuner siden 2011. I år blir den arrangert på Leka, Nærøysund, Hitra og Frøya.

En annerledes kulturfestival hvor vi virkelig få vist mangfoldet i alt som foregår innen kulturlivet her ute. For det er et levende kulturliv vi har - alt fra teater, dans, korps, kor til band. Målgruppa er fra de minste til de eldste.

Fylkeskommunen sender også ut ulike aktører som reiser på turne i disse fire kommunene i løpet av de tre ukene. Dette gjelder fylkesmusikerne, DKS-aktørene, forfatter v/fylkesbiblioteket, Vitensenteret i Trondheim og musikkstudentene fra Nord Universitet på Levanger. Så i tillegg til lokale bidrag får vi også mulighet til å utvide horisonten vår.

Vrimmel er ikke en tradisjonell festival med telt og festivalområde. Vrimmel handler om at skal det vrimle av små og store kulturelle arrangement spredt rundt omkring i kommunen. Alt fra på butikker til museum, kulturhus, grendahus og utekonsert på Stabben. Både i øyrekka og på fast-Frøya.

Noen av arrangementene er forbeholdt inviterte, slik som skolekonserter. Men mange er også åpne for alle. Billettprisene er forsøkt holdt så lave som mulig, flere av arrangementene er også gratis.

Forskning har vist at de som deltar i kulturaktiviteter har bedre livskvalitet enn andre.

Benytt dere av muligheten til å oppleve kvalitetskultur sammen med flere. Opplevelser blir bedre i fellesskap!

Mvh

Kristin Strømskag

Ordfører

Frøya kommune