Lars Haltbrekken og Rakel Trondal på besøk hos Hitra SV

På en våt mandag i september besøkte Lars Haltbrekken fra Stortinget, og Rakel Trondal, 1. kandidat for SV til Fylkestinget oss i Hitra SV. Som parti er vi i god medfart og opplever at flere ønsker et alternativ til venstre som faktisk får gjennom meningsfylte endringer i lokalmiljøet. Det tar vi med oss inn i innspurten av valget, og det gir selvsagt god motivasjon inn i kommende kommunestyreperiode. Med hurtigbåten kom Lars og Rakel på besøk hos oss og ble skysset rundt i kommunen vår av 1. kandidat Marcus Helgesson Svenning.

I Einvika på Fjellværsøya holder Anne Trætteberg Reitan til, og driver sin egen bedrift – Fjordbruket. Her ble vi godt mottatt med kaffe, og hjemmebakte kjeks. Anne har nå bodd på Hitra litt over ett år, og fra samtalen vår virker det som at hun stortrives her ute. Men det er mange ting vi kan gjøre bedre. Vi ønsket å besøke kollektivet i Einvika for å høre mer om hva vi som kommune kunne gjøre for at mennesker som Anne kan trives, vokse, og skape engasjement og vekst i Hitra kommune.

En av de tingene som ble diskutert var om kommunen kunne være en støtte med tanke på regnskap, og budsjettering i de første årene til en nyoppstartet bedrift. Som Anne selv påpekte, må man være ganske mange yrker i ett om man skal starte noe helt fra begynnelsen av. Videre snakket vi om kommunen igjen kunne forsøke å dele ut tomter gratis til de som ønsker å flytte utover, og selvsagt snakket vi om at vi ønsker at flere skal kunne kjøpe, og bo i eldre boliger rundt omkring i kommunen vår. Det er gode grendeutvikling, og holder lys i husene om kvelden. Til sist ga Anne, og hennes romkamerater i kollektivet, oss en rundtur på Fjordbruket. Der så hun for seg industrikjøkken, hybler, tattoveringsstudio og masse mer.

På veg tilbake til Fillan for en stopp innom det nyoppussede kjøpesenterets kafé diskuterte Lars, Rakel, og Marcus mye viktig lokalpolitikk. Nedbygging av strandsonen, maks flatemål på nye fritidsboliger, og infrastruktur ble diskutert, og Hitra SV kan meddele at dette er saker vi ønsker å jobbe enda mer med, også i samband med fylkeskommunen. Da vi ankom Fillan ventet flere fra Hitra SV for en hyggelig samtale over en god kopp kaffe, og en aldri så liten «Hitra spesial» (den pizzaen anbefales). Så fikk selvfølgelig Lars være, til vår viten, den første stortingsrepresentanten som gikk opp Hitras første rulletrapp. Hitra SV tar med seg masse inspirasjon, motivasjon og entusiasme inn i valgkampens siste dager, og vi håper at folk rundt om i kommunen vår viser oss tillit verdt til å representere dere de neste fire år.