Senterpartiet til kamp mot MONSTERMØLLENE

Frøya – en kystperle uten vindmøller er ved siden av bevaring av Frøya som egen kommune en av kampsakene for Senterpartiets valg på Frøya denne høsten.

I 400 år har «Å sloss mot vindmøller» har vært et kjent begrep i hele verden, helt siden Miquel de Cervantes utga romanen Don Quijote i 1615. I motsetning til Don Quijote er ikke dagens kamp mot oppdiktede og innbilte fiender men en kamp mot de som ønsker å rasere vår fantastiske natur med en vindmøllepark som vil ødelegge landskapet her ute. Senterpartiet har programfestet at vi vil «at Frøya bevares som en perle ytterst mot storhavet og at kystlandskapet spares for store inngrep ved vei og vindmøllebygging.

Da vindkraftmotstanderne på Frøya oppfordret kommunen til å gjennomføre en ny folkeavstemning i 2013 nådde de ikke gjennom i kommunestyret på tross av at over 1500 mennesker hadde underskrevet oppropet om dette og flere politikere stemte mot sin overbevisning. Senterpartiet ønsker å samarbeide med bevegelsen «Nei til vindkraftverk på Frøya» og andre for igjen å sette dette spørsmålet på dagsorden og gjøre alt vi kan for at Frøya i framtiden ikke skal se ut som en «nålpute» i horisonten.

Om folk tar seg en tur på toppen av vanntanken på Malmmyran åpner det seg et storslått landskap mot storhavet, men snur man seg mot fastlandet og Smøla fylles horisonten av digre vindmøller. Vil vi ha 150 meter høye monstre på Frøya der det høysete punktet er knapt 70 meter?  Om du nærmer deg Frøya fra øyrekka i båt er det også monstermøllene på Hitra og Smøla som preger horisonten.  Frøya er for lav,for liten og for vakker til å bli en del av dette «industrieventyret» som hverken er lønnsomt eller ønskelig.  Forslag til nye skatteregler gjør at Frøya kommune ikke vil sitte med annet enn ødelagt natur ved en etablering av monstermøllepark, all fortjeneste går til utbyggerne og den må vi også være med på å betale gjennom subsidier og høyere strømpris.

Senterpartiet har heller ingen tro på at vi får hjelp fra andre i kampen mot møllene, blir vi slått sammen med Hitra er det lite som tyder på at det blir lettere. Der ønsker de seg jo flere møller. Konsesjon er gitt, men kampen er ikke over.

Hotell Frøya reklamerer med «Frøya: vilt værhardt og vakkert», mens frøya.no kjører en serie de kaller «ville vakre Frøya», ønsker du å bevare Frøya sånn kan du stemme Senterpartiet, vi vil stå på barrikadenes for denne saken om vi så må stå alene.

La oss tilby fremtidige generasjoner og et stadig økende antall tilreisende en Frøya som er VILL VÆRHARD og VAKKER.

Knut Arne Strømøy