- Da Vilde fikk diagnosen akutt lymfatisk leukemi var hun veldig opptatt av gleden over de små ting i hverdagen. Det ble Vildes og vårt motto gjennom sykdomsperioden, fortalte pappa Kolbjørn Jektvik.

Vilde Jektvik døde 20. april i år av kreft. Hun ble kjent langt utover øyregionens grenser da hun blogget om sykdommen, livet, oppturene og nedturene sine. Etter at hun døde ble det laget et minnefond av pengene hun mottok fra russen på Hitra og Frøya og andre pengegaver. Pengene skal gå til gleder i hverdagen for unge voksne kreftsyke, som var formålet Vilde selv ville bruke pengegaven til.

NMK Frøya har denne helgen hatt besøk av blant annet kreftsyke barn for opplevelsesdag på motorsportsenteret. I den forbindelse overrakte de en gavesjekk på 15.000 kroner til Vildes minnefond som Vildes foreldre kom for å motta.

Kom på nært hold

- Dette er andre året vi er med på å arrangere en slik dag, og vi ser hvor mye de som er med setter pris på dette. Det siste året har vi på Frøya selv virkelig fått sett hvor viktig det er å lage slike magiske øyeblikk gjennom Vilde Wedø Jektvik, sa Eva Måsøval Antonsen idet hun og leder for NMK Frøya, Stig Tore Sørli overrakte sjekken.

- Vi var mange som ble rørt over styrken, åpenheten og livsgleden til Vilde. Derfor ønsker vi å være med å støtte hennes gode formål, sa Antonsen gråtkvalt.

Ung voksen

Pappa, Kolbjørn Jektvik fortalte at Vilde fikk kjenne på overgangen fra barneavdelingen til voksenavdelingen på sykehuset.

- På barneavdelingen hadde de skole, aktiviteter og muligheter til  å delta på forskjellige ting. Det fikk ikke Vilde mulighet til å på voksenavdelingen og Vilde ønska å bidra så kreftsyke unge voksne også får litt glede i hverdagen, sa Jektvik.

Han forteller at det kan være snakk om turer, konserter, shopping eller innkjøp av kamera og videokamera.

- Vi blir overveldet og rørt av å få denne rause gaven. Inkludert denne summen fra NMK Frøya er faktisk minnefondet oppe i 170.000 kroner. Det blir mye glede i hverdagen det! takket Kolbjørn Jektvik.

Kolbjørn Jektvik i samtale med Magne Helander som i 2013 mistet datteren Ylva i kreft og nå leder foreningen Sykehusbarn