VI – i øyregionen kan sammen skape VI - laget!

JA til mer magi og for meg oppstår det i lag med andre mennesker, når jeg føler meg som en del av VI og VI gjør hverandre godt!

Vi som et lag, mennesker, ja VI, oss, sammen i alle aldre, mennesker som ønsker hverandre godt, VI som ønsker å skape, ønsker å være en del av, ønsker å bidra, bidra til at VI har det godt i lag.

Tanker om VI og ikke dem og de andre, tanker om at VI er sterkere enn den ene suverene.

VI i lag som heier på hverandre, stiller spørsmål for å skape dialog og utvikling, vi som inspirerer og fremsnakker. Vi som finner den ene, den ene nøkkelen til, den ene personen, eller det fellesskapet som bringer ut vårt beste potensial. Hvor vi kan være oss selv, hvor vi kan blomstre, skape magi sammen.

Når livet er fullt av ville stormer, når bekymringen blir for store, når verden blir for vanskelig, når jeget er alene, når livet kjennes håpløst da er det godt å oppleve VI. At jeg uansett utfordringer, livssorg og håpløshet kan finne en slags mening i VI. Noen som er der, spør og vil meg vel, inviterer uten å forvente noe tilbake. Gir av seg selv, er nysgjerrig og lytter til hvordan jeg har det. Da er VI, å være en del av noe større enn oss selv.

Vi som bor i kommunene Frøya og Hitra har et godt grunnlag for å skape VI, da må vi undre oss i lag og spørre oss hvorfor vi ofte også føler at det er de andre, ikke oss og VI.

For å skape muligheten for VI – laget for oss i øyregionene bør vi gjennom åpen og god dialog starte med å anerkjenne våre ulikheter, våre levde liv. Vi må akseptere ulike meninger og lytte til våre meningsmotstandere. LYTTE for å lytte, lytte for å kjenne etter følelser som skaper noe i oss, lytte for å prøve å forstå, å finne en mening, lytte for å spørre og reflektere. Det er mye godt i å anerkjenne ulikheter. Finne en felles forståelse for at VI vil hverandre godt uansett ulike utgangspunkt og erfaringer.

I de nå snart fem årene jeg har bodd i regionen er jeg svært takknemlig for alle møter som har gitt meg følelsen av å være en del av VI. Takk til alle dere flotte som inspirerer, utfordrer og heier på hverandre. La oss gjøre mer av det i lag.

Så min oppfordring for sommeren er til alle lesere – bry deg om å lytte for å reflektere ikke bare for å svare. Gi komplimenter, tørr å spørre hvordan de du møter egentlig har det. Jeg tror at vi får et rausere og mer inkluderende samfunn om vi fokuserer mer på VI.

Vær raus med deg selv og de du møter på din vei, la oss sammen skape VI, et godt samfunn for oss alle.

Størst av alt er kjærligheten!

God sommer og takk for at du leste.

Elen Hestnes

Tilleggsopplysning (for et ønske om at du som leser reflekterer over om du er autentisk?)

For å skape dette VI tror jeg hver enkelt av oss må forsøke etter beste evne å være autentiske, by på det vi har i oss i møte med oss selv og andre.