Frøya kommunes kulturpris ble tirsdag kveld delt ut under Havdurs julekonsert i Sletta Kirke.

- En pris som henger høyt

Da konserten gikk mot slutten, tok ordfører Berit Flåmo ordet.

[M1]

- Vi skal i kveld dele ut kommunens kulturpris for 2014. Kulturprisen henger høyt i Frøya kommune. Formannskapet var veldig enig i hvem som skulle få prisen i år, sa ordføreren.

Deretter leste hun opp begrunnelsen fra kommunen (den kan leses her: - har satt Frøya på kartet med sin "ramsalte havkunst") og ropte opp vinneren Brynhild Vavik, som noe overveldet mottok hyllesten og stående applaus fra de mange fremmøtte.

Takket medborgerne

Brynhild Vavik fikk under prisudelingen, overlevert en sjekk på 10 000 kroner.

- De pengene kommer godt med når jeg etter hvert skal holde ny utstilling, sa Brynhild Vavik til forsamlingen.

- Astri, har du med lommetørkle? Dette var uventet. Nå er jeg rørt og helt skjelven, fortsatte hun og avsluttet med å takke alle sine medborgere på Frøya.

Vel fortjent

Etter konserten var det mange som ville bort å gratulere Brynhild Vavik.

Det ble mange gode klemmer og lovord på prisvinneren, med " dette har du virkelig fortjent" som en gjenganger blant gratulasjonene.

Ante ingenting

Lokalavisa Hitra-Frøya fikk noen ord med vinneren inn i mellom alle gratulasjonene.

Da fortalte Brynhild at hun ikke ante noe på forhånd.

[M2]

- Jeg trodde jeg skulle på konsert med Havdur og ante ikke at det skulle foregå kulturprisutdeling her i kveld. Når Berit Flåmo begynte å lese opp begrunnelsen, skjønte jeg at det var meg, men tenkte kan det virkelig være mulig? Det er en stor inspirasjon å motta denne prisen og til å få ferdig utstillingen min nå, sa Vavik opprømt og glad.