Det er innbydende lokaler som nå møter publikum. Tidligere var arbeidsbenker, butikk og pausekrok i samme lokale. Nå har de ansatte fått sitt eget pauserom og kundene har fått lekre butikklokaler.

- Janne Sirivik som er avdelingsleder har ønsket seg dette i årevis. En dag satte vi bare i gang, forteller Yvonne Dolen og Nina Pettersen.

4.000 skiver

Ikke mindre enn 4.000 vedskiver dekker veggen inn mot pauserommet.  Det tok de ansatte  over en og en halv uke å lime alle skivene til veggen. Hele oppussingsprosjektet tok drøye tre uker. Døren inn til pauserommet har de hentet fra en gård på Øvrevolden, og vinduet har de arvet. Gjenbrukstanken har vært viktig under oppussingen.

- Hvem er det som er interiørarkitekten blant dere da?

Yvonne Dolen peker raskt bort på kollegaen Nina Pettersen, som beskjedent nikker bekreftende.

- Jeg liker å være kreativ. Men jeg vet ikke hvor ideene kommer fra. Plutselig er de der bare, forteller Pettersen. Hun er også arkitekten bak en liten utstillingsmonter laget av et gammelt vindu.

- Her kan man stille ut ulike gjenstander alt etter sesong og årstid, sier Pettersen.

Fargen vokser på deg

Disken er flyttet ut i midten av lokalet og fått et nytt strøk maling.

- Vi kvapp litt da vi åpnet malingsspannet, men fargen vokser på deg. Vi synes det passer fint med grønt, både i forhold til at dette er et gartneri, men også for å ta opp igjen fargen i logoen, forklarer Dolen.

Men både Dolen og Pettersen understreker at dette har de ikke gjort alene

- Vi hadde ikke klart det uten guttene, altså. Det er fem gutter på ute-avdelingen som har gjort en formidabel innsats. Det er blant annet de som har snekret sammen ribbeveggene, forteller jentene.

Flere planer

- Hvilke videre planer har dere for gartneriet?

- Vi skal få på plass et nytt inngangsparti. Det vil også bli en glassvegg ut til uteområdet. Her vil det bli muligheter både innsyn og utsyn, samt utstillinger, sier Sirivik.

I anledning åpningsdagen byr gartneriet på både kaffe og kaker. Og kundene ser ut til å være fornøyd med både oppussing og servering.