Fullstendig skivebom fra Vedum

SP som i mange år har tittelert seg som et parti for distriktene, så må vi nå få heve våre øyenbryn litt og få kikke litt ekstra på SP, for nå er det noe som skurrer voldsomt.

At Vedum velger å gå inn for en massiv økning av grunnrenteskatten eller lakseskatten om dere vil, så tror vi ikke regjeringen kunne ha forstått konsekvensene rundt dette. Denne massive økningen blir nevnt som ekstra inntekt for kommuner, men hva regjeringen legger i disse ordene, kunne dem ikke svare på.

I kjølevannet av denne lakseskatten, så har mange næringer nå tatt til orde for å skrinlegge sine utbygginger og investeringer, da denne muligheten blir oppspist av en massivt forhøyet lakseskatt og dette vil kunne få fatale konsekvenser for distriktene i særlig stor grad.

Her blir investeringer lagt på hyllen og økning av arbeidsstaben blir stoppet og vi kan i værste fall se en økning av arbeidsledighet og etterhvert nedleggelser, utflyttinger og konkurser.

MOWI har regnet på tallene til Vedum som har lagt frem en økning på lakseskatten på opp mot 3.8 milliarder, mens MOWI's egne økonomer har beregnet økningen til å være over 10 milliarder, beregnet etter tall for omsetningen og laksepris i 2022.

Sjømatanalytikere i meglerhuset ABG Sundal Collier har også regnet på tallene fra Vedum og der kom dem frem til ca. 7-8 milliarder ekstra til staten, så hvor Vedum har hentet sine tall fra og hvilken kalkulator Vedum har brukt, må en virkelig få stille spørsmål rundt.

Denne ekstraskatten vil bety avvikling av distriktene, når en ser på den totale pakken. Bensin og Dieselpriser til 24 – 25 kroner literen, økte lånerenter, økte matpriser, økte bompenger osv også lite eller ingen kollektivtilbud tilgjengelig, dette må vi si oss meget misfornøyd med og dette ønsker vi å gjøre noe med.

Industri og Næringspartiet ønsker å utvikle distriktene og ikke avvikle.

Stem nytt, stem Industri og Næringspartiet INP.

Mvh

Jonny Benjaminsen

Lokallagsleder Industri og Næringspartiet Frøya