Fridtjof Dypveit, født og oppvokst på Klubben på Frøya, presterte særdeles godt under landskytterstevnet i Førde i år. Han skyter for Nidaros skytterlag.

- Ja, det gikk veldig bra! I klassen V-65 på bane kom jeg på førsteplass. I fartsfinalen nummer fem, og i samlagsskytinga kom vi som nummer to.

- Så årets landskytterstevne kan betegnes som en suksess resultatmessig?

- Ja, det kan du si. Men for å nå høyt må man sette seg mål, og kanskje hårete mål også.

- Og det har du gjort?

- Noen vil kanskje si det. Jeg har som mål å gjøre det best i min klasse enten på felt eller på bane. Og det klarte jeg i år.

Fridtjof Dypveit på toppen av seierspallen under Landsskytterstevnet. Foto: Grete Dypveit

Neste år legges landskytterstevne til Lånke, og Dypveit deltar for første gang i klassen V-73. Målene holdes fortsatt like høye.

- Jeg er nødt til å sette meg høye mål for å holde motivasjonen oppe. Frem mot neste år skal jeg trene enda mer, sier Dypveit som legger ned mellom 1000 og 1200 treningstimer hvert år.

Han har feriehus på Frøya, og mener at han hadde besøkt feriehuset hyppigere om det hadde vært bedre treningsfasiliteter i øyregionen.

- Det blir helst kortere besøk der ute, for jeg vil gjerne få trene uten for lange opphold. Jeg savnet dessuten deltagere fra Hitra og Frøya på landskytterstevnet i år, forteller Fridtjof som har deltatt nesten uten avbrudd de siste 30 årene.