Jakob Berntzen

Alder: 27 år

Fra: Trondheim

Utdanning: Studerer Næringsmiddelkjemi på institutt for bioteknologi på NTNU, og skal skrive masteroppgave om variasjon i næringsinnhold i fiskefôr, og hvordan det kan påvirke filetkvaliteten på oppdrettslaksen.

- Som barn var jeg noen turer på Hitra i forbindelse med noen familievenner, men det er mange år siden nå. I senere tid har jeg for alvor fått øynene opp for regionen etter mitt engasjement i samarbeidsprosjektet NTNU Brohode Frøya, sier Jakob Berntzen.

Har besøkt regionen ved mange anledninger

Gjennom Brohode-samarbeidet har han vært på besøk i regionen ved flere anledninger. Både i sammenheng med Brohodekonferansen på Frøya høst 2014 og i forbindelse med å ta med elever fra Hitra og Frøya videregående til Brohodekonferansen i Rørvik nå i begynnelsen på mars 2015.

Jakob har også vært på skolebesøk på Hitra- og Frøya videregående skoler for å presentere NTNUs tilbud innen marine studier, og på bedriftsbesøk hos Lerøys visningsanlegg på Reitholmen, Salmars prosesseringsanlegg på Nordskaget, Aqualine, BEWI og kystmuseet, forteller han.

- Jeg har vært her gjennom Eksperter i Team (EiT), som er et prosjektemne alle 4.klassinger på NTNU skal igjennom. Her jobber vi med spesifikke problemstillinger knyttet til havbruksteknologi. I midten av april skal jeg på besøk til ACE, som en ekskursjon i et emne som heter "sjøbasert akvakultur".

Ser frem til en innholdsrik sommer på Frøya

Når Jakob så er ferdig med å studere, er han interessert i flere jobber langs hele verdikjeden til laksen. Både innenfor fôrproduksjon, drift under fiskens levetid, og prosessering.

- I denne omgang er det sommerjobb for sommeren 2015 som er mest nærliggende, for nå er det viktig for meg å få erfaring fra gulvet, sier Jakob.

Han har derfor søkt seg sommerjobb i produksjonen på Innovamar, og har fått tilslag på søknaden sin.

- Jeg håper å få så bred erfaring fra verdikjeden som mulig, og ser frem til å gi jernet gjennom en innholdsrik sommer på Frøya.

Opplever yrende engasjement i lokalbefolkningen

Det som lokker Jakob til øyregionen, er det yrende engasjementet han opplever i lokalbefolkningen, kan den nåværende studenten fortelle.

- Det er industrier i vekst, og folk med pågangsmot her. Jeg tror at det er avgjørende for at akkurat Hitra og Frøya har fått denne sentrale posisjonen i en stadig voksende næring.

Han er for øyeblikket på utkikk etter et rom, en leilighet eller en hybel å leie til en billig penge i rimelig avstand til Nordskaget.

- Jeg planlegger å ta med scooteren utover i sommer, så jeg er ikke helt låst i forhold til nærhet til Kverva. Det blir uansett fint å få kjørt litt rundt. Jeg syns Hitra og Frøya-regionen er svært fint, rent naturmessig og jeg har tilgode å møte noen uvennlige mennesker her.