Nå har ikke jeg vært den som har ropt høyest eller kommentert mest på innlegg om brusaken, men nå må jeg si noe. Synes det er vanskelig å sitte og lese kommentarer fra voksne mennesker som kaller andre for idioter, egoister og enkelte har ønsket folk utfor brua hvis den raser… jeg velger å tro at mye av dette er skrevet i affekt og ikke at folk, faktisk, går rundt og mener dette. Pga dette så vet jeg at mange som ønsker brua i vest, ikke tør å si meningen sin siden de blir nedsablet av usaklige kommentarer og personkarakteristikker. Sånn skal ikke et demokrati være. Og nettopp derfor har jeg synes det har vært vanskelig å skrive at jeg er for vest.

Alle sammen, øst eller vest, tenk på hva som blir skrevet. Vi har ungdommer som sitter og leser at foreldre eller besteforeldre sitter og rakker ned på hverandre og kaller hverandre stygge ting eller ønsker folk dit peppern gror!

Er det sånn at om du ikke kan si det til en person ansikt til ansikt så trenger du IKKE å skrive det i sosiale media heller. Hvordan skal vi få ned mobbestatistikken blant barn og unge når ikke vi som voksne klarer å oppføre oss?

Med tanke på alt som har skjedd på øyene her i det siste med folk som har tatt livet sitt, ung som voksen så syns jeg faktisk at vi skal holde oss for gode til å slenge dritt til hverandre. Det kan faktisk være at den ene kommentaren sårer mer enn du tror! Alle har vi kanskje sagt noe som sårer til noen og jeg vil tro at de aller fleste av oss faktisk angrer på det. I hvert fall gjør jeg det og skulle hatt det usagt.

La oss skille sak og person for vi skal leve sammen på øyene her etter at dette med brua er bestemt. Vi skal kunne møtes på butikken og snakke om hyggelige ting, vi skal møtes på foreldremøter, barna våre skal i bursdagsselskap osv osv.

Uansett utfall så kommer det ny bru og skulle det ende i øst så håper jeg at alle kan sende en liten tanke til brualliansen som takk for at vi faktisk ikke ender opp med ei bru med et kjørefelt og lysregulering.

Ønsker alle sammen ei riktig god jul og et godt nytt år! Enten du er for bru i øst eller vest! vær snille med hverandre!

Med vennlig hilsen

Julie Audestad