- Sykling har jeg egentlig bare trena i to uker. Jeg har sykla så langt som dette før, men ikke på veldig lenge, sier Emma Hansen fra Uttian. Det skremmer ikke fjortenåringen fra å prøve seg 43,8 km rundt Frøya i morgen.

- Jeg syns det er ganske artig å sykle, og jeg har ikke prøvd det før, derfor meldte jeg meg på.

Emma forteller at de er 5 - 6 fra klassen som er med.

- Jeg har ikke noe mål, jeg sykler bare for artighets skyld. Det blir spennende å se om jeg kommer rundt, smiler hun. Men som håndballspiller har kanskje Emma Hansen mer grunntrening enn mange andre som sykler Frøya rundt.

- Jeg er litt spent på om jeg kommer til å sykle meg av også, sier Emma som får forsikringer om at det nok går bra og lykkeønskninger fra sekretariatet.

Stille før stormen

Det er forholdsvis rolig første timen av registreringen fredag kveld. Folk kommer i puljer og skaper litt stress for de åtte damene bak skrankene, men så avtar pågangen igjen.

- Vi føler vi har det under kontroll. det er farlig å si at det er rutine, men det hjelper å ha gjort det noen ganger, sier rittleder Robert Albriktsen. Han regner med det verste trykket i sekretariatet blir i morgen før løpet starter, ettersom hele ca 668  av de 838 påmeldte er fra andre steder enn Hitra og Frøya.