Gunnar Trønnes gjør store øyne når undertegnede bryter inn i mattetimen til 10A og 10B for å dele ut lokalavisas julestjerne. Øynene blir ikke mindre når han skjønner at julestjerna er til ham.

- Skal jeg ha denne?, sier en overrasket men glad mattelærer.

Det er elevene i tiende trinn som har foreslått Gunnar Trønnes som mottager av julestjerna. Klassene applauderer taktfast og viser med all tydelighet at dette er en lærer som settes stor pris på.

- Vi blir mer interesserte og lærevillige med Gunnar

- Er det noen som fortjener årets julestjerne så er det Gunnar Trønnes! Han er en super mattelærer som bryr seg om oss langt utover det vanlige. Han har mang en gang hjulpet oss med matematikken på fritiden. Vi elever blir mye mer interesserte og lærevillige når vi har en så flink og entusiastisk lærer som Gunnar, sier Thea Arntsen på vegne av tiende trinn. Medelevene nikker samtykkende.

- Dette var hyggelig, og jeg synes også det er veldig hyggelig å undervise denne klassen i matematikk. Ja, jeg må få presisere at jeg har gledet meg til hver eneste mattetime med denne gjengen. Helt siden de begynte i åttende, skryter Gunnar tilbake.

Viktig ressurs for Fillan skole

Men klassene har mer ros de vil formidle til læreren sin:

- Gunnar er som en kompis for oss og kommer ofte og ser på håndballkamper til oss jentene, noe vi setter stor pris på! Han har vært en veldig viktig ressurs for Fillan skole opp igjennom årene, så han blir nok et tap når han omsider går av med pensjon, fortsetter Thea før applausen igjen fyller klasserommet.

- Jeg vet ikke om det er sant alt det der da, sier en beskjeden Gunnar Trønnes, før han ivrer etter å få gjøre det han liker best. Undervise i mattematikk.