Uten landgang ble unger i alderen fem til ti år lempet på land ved Bogøyvær, i forrige uke. Tor Olaf Myhre var litt sent ut for å hente barna, men fikk fortalt hendelsen av dame som så situasjonen.  - Barna var skremt naturlig nok og synes ikke det var noe gøy, var beskjeden Myhre fikk fra barna etterpå.  - Det så skummelt ut ja, får Hitra-Frøya bekreftet av damen, som ikke vil stå fram med navn.  - Ikke første gangen

Myhre sier han har tatt kontakt med avisa fordi han frykter for barns sikkerhet, etter flere episoder med båtene til FosenNamsos Sjø. - En gang begynte ferga å kjøre da en gammel dame enda stod på landgangen. Det var så vidt hun klarte å holde seg fast. En annen gang kjøre de bare fra landgangen, så den datt i havet. Det var innbyggerne her som måtte fiske den opp igjen. Myrhe forteller at han har tatt kontakt med FosenNamsos Sjø før den nylige hendelsen med barna skjedde. - Jeg har vært i kontakt med selskapet, men får ikke noe svar på hva som skjer videre, sier han. Også flere kilder Hitra-Frøya har snakket med, bekrefter Myhres historier.

- Kaia var full av sandsekker

Hitra-Frøya har vært i kontakt med administrerende direktør Grete Fuglem Tennås hos Fosennamsos sjø (FNS).Hun skriver i en e-post:  - Kaia var full av sandsekker og det var derfor ikke var mulig å legge ned landgangen ved ankomsten til Bogøyvær. Mannskapet ville derfor heller hjelpe ungene i land, enn å reise tilbake med dem, så de kom seg hjem. Hun skriver at det er påstartet en utbedring av kaia på Bogøyvær, i samarbeid med AtB og Sør-Trøndelag fylkeskommune, der FNS i en planleggingsfase skal bidra med sin kunnskap. FNS tok kontakt med Sør-Trøndelag Fylkeskommune etter Tor Olaf Myhres henvendelser på telefon og mail. Etter dette har kommunikasjonen vært mellom Myhre og mannskapet ombord. - Saken er imidlertid under oppfølgning, skriver Grete Fuglem Tennås avslutningvis.