- Det blir spennende om det går eller ikke, men om alt går etter planen, tror vi og håper det, sier daglig leder i Hitra anleggservice, Anders Glørstad til Hitra-Frøya nå i kveld (søndag).

Han sier at arbeidet med å erstatte den gamle kulverten i metall med nye plastrør har gått veldig bra.

- Vi har vært foran skjema hele veien, og ting har gått som det skal. Vi har jobbet på spreng hele helga med tolvtimers skift, forteller Glørstad.

Han kan likevel ikke garantere at veien åpner i morgen tidlig i tillfelle noe uforutsett dukker opp.

- Blir det veldig mye snø, kan jo det ødelegge noe. Skulle vi ikke klare det til klokka 06:00, blir det iallfall ikke langt etter.

Etter planen skulle veien først åpnes mandag kl. 18.00, men god planlegging og effektivt arbeid gjør at man ligger godt foran dette skjemaet.

Får skryt

- Det er et imponerende arbeid de har gjort. Ting har vært veldig godt planlagt, og alt har fungert som det skal, sier byggeleder Andreas Enger i Statens vegvesen.

Han forteller at han også syns folk har vært flinke til å repsektere omkjøringene og anleggsområdet.

- Noen har prøvd seg. Spesielt er det noen utenlandske trailersjåfører som ikke har forstått skiltingen. Noen har også blitt stående fast, men stort sett har det gått bra. De som har prøvd seg, har blitt sendt i retur.

Lysregulering i morgen

Seks mann fra Hitra anleggservice i fire gravemaskiner og to lastebiler er i gang med det siste nattskiftet før ferdigstillelse.

Rørene som brukes er de største som finnes i Norge av sin type, med en diameter på 3,5 meter. De nye plastrørene var på plass før midnatt lørdag, og nå gjenstår det siste av oppbyggingen rundt dem før forsterkningslag og bærelag skal på plass til slutt.

Anders Glørstad forteller at det vil bli 50-grense og lysregulering forbi den nye brua også i morgen.

- Rekkverket kommer ikke før utpå dagen i morgen, så det blir lysregulering til dette er på plass.

Nå forbereder han seg på siste innspurt i arbeidet, og forteller at de som har jobbet i spreng ikke har tenkt å hvile mye etter arbeidet.

- De som har gått dagskift er gira på å fortsette å jobbe med en gang. De som har gått natt får velge litt selv hvordan de gjør det.

Glørstad sier at han vil oppdatere i morgen tidlig klokka 05:00 om det blir slik at brua åpner til folk kjører på jobb i morgen tidlig.

- Og er skiltene med omkjøring snudd, er det bare å komme.

- Vi har satt oss et tøft mål med å antyde at vi kan åpne klokka seks i morgen tidlig, men vi satser på at vi klarer det.