Midtnorsk Strikkefestival på Orkanger ble arrangert for første gang i fjor. 18. august går arrangementet av stabelen igjen. Neste år er det lokale folk å finne på stands.

-Til og med egen frøyatruse!

- Det er ikke bare i byene det foregår. Vi forsøker å knytte til oss det som skjer rundt omkring. Det er mye spennende som finner sted på strikkefronten mange steder i Trøndelagsregionen, ikke minst på Hitra og Frøya. På Frøya har man eget utsalg av frøyavotter, frøyaluer, og frøyagenser. Ja, til og med en frøyatruse, sier prosjektleder for festivalen Øyvind Neeraas.

Derfor er ”Frøyværingen” invitert til neste års strikkefestival på. Neeraas gleder seg over at håndverksbutikken har takket ja til invitasjonen.

Prosjektleder for Midtnorsk strikkefestival, Øyvind Neeraas

Kvinnedominert

- Men vi har mye spennende på plakaten i årets utgave av festivalen også. Vithard Villumsen, også kjent som ”Prince of knitting; er én av to mannlige foredragsholdere hos oss i år.

- Ja, strikking er jo tradisjonelt kjent som en hobby hvor damene dominerer?

- Det er svært kvinnedominert. Og de fleste av deltagerne våre er kvinner. Men de mannlige strikkerne finnes. Det gjelder bare å få de ut av skapet og inn på festival.

Nytt i tida

- Som festivalarrangør er det viktig at vi følger med på hva som er nytt i tida. Kofter er i skuddet og vi har derfor workshops på hvordan man kan lage egne mønster. Og så har vi strikkekino, hvor man kan strikke å få med seg en Oscar-nominert film samtidig.

Blir internasjonale

Neeraas forteller at Midtnorsk Strikkefestival er den eneste norske aktøren som er med i et nordisk samarbeid om å få være en internasjonal strikkefestival.

- Verdens største strikkefestival arrangeres på Fanø i Danmark. De hadde over 10.00 deltager sist år. Til sammenligning hadde vi 700, og vi satser på det samme i år også. Vi ønsker ikke å vokse for fort, og satser på kvalitet fremfor kvantitet. Vi har inngått i et samarbeid med Fanø strikkeefstival, samt en strikkefestival på Island. Dette kommer til å bli tydelig neste år. I tillegg til at ”Frøyværingen” kommer så klart.