Biblioteksjef ved Hitra bibliotek, Islam Hassan, har fått ny prosjektor og stort lerret på plass. I tillegg har han fått nytt lydutstyr sponset fra fylkesbiblioteket.

- Vi har i tillegg stoler og bord til over 100 stykker, så her på biblioteket ligger alt til rette for mange typer arrangementer, forteller Hassan.

Månedlig kulturkveld

Selv har han flere tanker rundt hva som kan samle folk til biblioteket. Høytlesning på flere ulike språk, nasjonaldagsfeiringer og strikkekafé for å nevne noe. I tillegg har biblioteksjefen planer om å få i stand en kulturkveld en gang i måneden med oppstart fra nyttår. Her tenker biblioteket å samarbeide både med kommunens koordinator for innvandrere, Kasia Czaplis, og med Frivilligsentralen.

Hva ønsker du i biblioteket?

Planlagte tilstelninger utover høsten er datakurs og forfatterbesøk, men Hassan er interessert i innspill fra befolkningen.

- Jeg skulle gjerne hatt flere debatter her. Eller ande tilstelninger. Jeg er veldig åpen for hva folk foreslår. Her kan vi tilby gode lokaler, nytt lydutstyr, prosjektor og lerret. Vi kan til og med by på kaffe og kjeks, ler Islam Hassan.