Da er det den tiden igjen. Man kan knapt gå inn på en butikk eller passere torget uten å få armene fulle alt fra drops, tannkoster, lefser og buffer - og helst også noen valgprogram. Utenfor butikkene over hele Frøya flommer det over av grønne, røde og blå jakker. Forhåpentligvis setter de vi møter pris på engasjementet, og at så mange ivrer etter å bruke mye av tiden sin til å gjøre Frøya til et enda bedre sted å bo, for barn, ungdommer, småbarnsforeldre, voksne og eldre.

Jeg ønsker å takke alle partiene for god og konstruktiv stemning under valgkampen - det skal være trivelig å drive med lokalpolitikk.

Vi må ikke glemme at det ikke bare er kommunevalg nå. Det er også fylkestingsvalg. Man har mulighet til å bruke stemmeretten sin to ganger i år - enten under forhåndsstemminga eller på selve valgdagen.

I år står jeg også på fylkestingslista for Trøndelag Høyre, på 8. plass. Etter at jeg ble ordfører har jeg jobbet mye opp mot fylkeskommunen og fylkespolitikere. Det har gitt resultater som mer asfalt, nytt ferjeleie på Dyrøya, større ferje til øyrekka fra 1. januar, og oppstart av utbygging av den etterlengtede gang- og sykkelveien på Nesset.

Vi ser at det er for få øyværinger på fylkestinget og i utvalgene. Lokalkunnskap er viktig for å nå frem i det nye stor-Trøndelag. Det er viktig å stemme ved fylkestingsvalget også. For hva er frøyværingene opptatt av? Jo - videregående skole, fylkesveier og kollektivtilbudet, om det er busser eller hurtigbåt og ferje til øyrekka. Da jeg ble ordfører lovte jeg å tale Frøyas sak overalt. Nå ønsker jeg den tilliten også på fylkestinget. Og for de som lurer - det er flere ordførere som også sitter på fylkestinget, det er en styrke både for kommunene og fylkeskommunen.

Bruk stemmeretten din! Stem Høyre både ved kommunevalget og fylkestingsvalget!

Kristin Strømskag