Lørdag inviterte det lokale bandet Extreme pleasure til sin ”tribute to Slash & Guns n´ roses” i Frøya kulturhus. Rundt 70 personer overvar konserten der bandet blant annet spilte legendariske hits som ”Paradise City” og ”Welcome to the Jungle”. I tillegg fikk vi også høre noen låter fra de mer ukjente soloutgivelsene til gitaristen Slash.

Heftig lysshow, glitrende gitarsoloer, og en vokalist full av energi og innlevelse, var noe av det de fremmøtte kunne oppleve fra scenen i Frøyas storstue.

Og selv om det var glissen på gulvet foran scenen, steg stemningen i takt med ølsalget utenfor, og bandet spilte også bare bedre og bedre utover kvelden etter hvert som responsen steg foran dem.

Et vellykka interkommunalt samarbeid

Hvorfor valget falt på Guns n´roses er enkelt skal vi tro brødrene Daniel og Jonas Kjønnøy som er kjernen i Extreme pleasure.

- De er jo i vinden nå ettersom de er gjenforent. Dessuten er dette musikk som alle har et forhold til, og den er udødelig.

I tillegg til Frøya-brødrene består bandet av Thomas Andre Sandvik, Jan Erik Berg og Unni Cicilie Haugen, alle fra Hitra.

- Vi er et av få interkommunale samarbeid som fungerer, ler Daniel Kjønnøy.

Fire av bandmedlemmene har spilt sammen i tre år mens den nye vokalisten,  Unni Cicilie Haugen, ble med for bare tre måneder siden. Hun har bakgrunn fra teater og litt klassisk musikk, men har aldri sunget med band på en scene før. Debuten klarte hun med glans.

- Det var helt rått! Det var så gøy! Jeg sang litt feil og sånn, men det gikk bra, strålte den sprudlende jenta etter scenedebuten.

Skrytt oppi skyene

Og debutanten får ros også fra lydmannen, Christoffer.

- Jeg har bortimot 10.000 konsertopplevelser nå, og vil gi all honnør til hun som går opp å gjør dette på denne måten for første gang. Det skal mye til for å gå opp på en scene og gjøre noe sånt som Unni gjør i kveld. Hun beveger seg på scenen, timer seg inn med bandet og får kontakt med publikum, roser lydmannen.

Håvard Hauan som har vært stor fan av Guns n´roses siden de hadde sin storhetstid på tidlig 90-tall er også overbegeistra under konserten.

- Dette er så bra! Ikke bare fordi de spille Guns n´roses, men også fordi dette er meget habile musikere. Og hun vokalisten er steikbra. Jeg får sånn Janis Joplin-feeling, sier Hauan som var en av mange som sto foran scenen og digga musikken.

Spiller alt utenom Creedence

Selv om valget sto mellom Guns n´roses og AC/DC når Extreme pleasure skulle holde sin første egne konsert, har de også andre sjangere på reportoaret.

- Jeg tror vi fant ut at vi har over 70 sanger vi kan spille nå. Vi har jo spilt spilt mye på bygdafester, MC treff, og i bryllup. Det blir et spesielt bryllup om vi bare skal spille Guns n´roses, sier Jan Erik Berg.

Guttene ramser opp alt fra Mötley Crüe og CC Cowboys via Terje Tysland og Åge Aleksandersen til Beyonce og Elton John.

- Vi har kan noen Cheesy love songs også, smiler Jonas Kjønnøy.

- Vi spiller egentlig alt utenom Creedence Clearwater Revival, gliser Thomas André Sandvik. Han forteller at Daniel har en t-skjorte som det står ”spæll nå creedence” på, og at dette er noe de tuller med fordi det ofte er ønsket som kommer blant de som danser sving på fest.

Bandet har fått noen spilletilbud, og lover at dette ikke er det siste vi ser til dem lokalt fremover sommeren.

- Men du må få med at mange har lyst til å se oss på Frøyafestivalen en eller annen gang. Det har vi blitt spurt mye om av fansen vår, sier Daniel Kjønnøy.

Extreme Pleasure har fem medlemmer; Brødrene Daniel(gitar) og Jonas Kjønnøy(bass), Thomas Andre Sandvik(trommer), Jan Erik Berg(gitar) og vokalist Unni Cicilie Haugen.