Men selv om Lauritzen mente at dette også måtte være en vinnertype, var det en annen som stakk av med seieren i dag.

Øyvind Strømholm Pettersen fra TVK Sykkel vant Tour de Frøya 2015 med tiden 1,03,42. Det var fem sekunder foran Stian Nåvik og 22 sekunder foran Bengt-Magnus Mathisen på tredjeplass.

De tre beste i dagens konkurranse brøt tidlig ut og lå med god klaring foran resten av lederfeltet store deler av touren.

Tett bak fulgte en stor pulje med hele 30 syklister som var med å knive om resten av lederplassene. Her var også flere lokale deltagere.

Resultater samt passeringer for racerklassen finner du HER

Folkefest

Ordføreren, Dag Otto Lauritzen og alle andre involverte fortalte om en fantastisk folkefest rundt Frøya i dag.

- Det er rett og slett fantastisk. Dette folkelivet som har vært rundt omkring på Frøya i dag er enestående. Vi som var ved målområdet fikk jo ikke med oss dette, men vi kan se på bilder hvilken fest det har vært. Og det har vært mye "toillåt", smiler leder av Tour de Frøya, Nils Jørgen Karlsen.

Han er forsnøyd med at arrangmentet har gått så bra.

- Det har gått utrolig bra. Alt det praktiske har fungert etter alle kunstens regler. Vaktholdet har vært bra, og vi var fantastisk heldige med været!

Syklistene vinket og syklet med store smil både ved start og målgang, og mottagelsen i målområdet var enestående med rop, musikk og trommevirvel.

Alle var med å heiet de 894 deltagerne fram den 43,8 kilometer lange løypa. Av de 894 som stilte til start var 450 av dem i mosjonsklassen, og de aller fleste kom seg også i mål.

- Jeg tror det var 6 - 7 personer som ikke kom seg i mål jeg, så det må være bra! sier Karlsen.

Se bildene fra start- og målområdet her