Øyværinger inntar Norges største fiskerimesse

Elever fra fiske og fangs ved Guri Kunna videregående skole deltok onsdag på fiskerimessen i Trondheim. Caroline Stordal, Johanne Storø, Lena Tøften og Anna Vikan synes det er interessant å se på all ny teknolig som brukes i næringen.  

Næringsliv

Denne uka arrangeres Nor-Fishing i Trondheim, en av verdens ledende fiskerimesser. Over 500 nasjonale og internasjonale leverandører har utstilling under messen, og det yrer av liv. Hitra og Frøya er representert på ulike stander med blant annet Hitramat, Hitra og Frøya kommune, Blått kompetansesenter og Bewi. Det er tydelig at ukas messe er viktig for øyværingene, og kanskje spesielt Frøya. Når lokalavisa finner standen ”Treffpunkt Trøndelag” onsdag formiddag er frøyværingene godt representert.


- Viktig å se på nye muligheter

- Fiskerimessen har alltid vært veldig viktig for oss. Vi er den største fiskekommunen sør for Røst. Da er det naturlig at vi er tilstede her i dag, forteller frøyaordfører Berit Flåmo.


Flåmo mener det er viktig både å støtte nåværende næring, og å se på nye muligheter. Mye av fokus på messen ligger i teknologi og nye prosjekter innen fiskenæringen. Ordføreren mener også at messen er en viktig arena for rekrutering.


- Rekruttering inn i næringene er kjempeviktig, derfor er det så fint at Guri Kunna er her med sine elever, sier ordføreren.

Trøndelag hadde sin egen plass i spektrum, hvor flere øyværinger var samlet. "Treffpunkt Trøndelag" kunne by på smaksprøver fra Rørvik, ulike stand og debatter.  

 
Viktig rekrutteringsarena

Arild Holmen er lærer ved Guri Kunna videregående skolen, og har onsdag med seg tretten elever fra fiske og fangst til Trondheim og fiskerimessen.


- Vi bruker alltid å være med på messen. Jeg tror det har en stor nytte å komme hit for å få nye impulser og se hva som rører seg i næringen, forteller Holmen.


Et av onsdagens arrangementer var en debatt med fiskeriminister Per Sandberg, hvor også Helge Myrseth fra Seashell deltok. Under denne debatten var også rekruttering og viktighetene av å få unge fiskere inn i næringen et tema.


- Rekruttering inn i næringen er ekstremt viktig. Dagens alderssammensetning er kritisk. Heldigvis skjer det gode ting, som blant annet Blått kompetansesenter og stor interesse fra ungdommen, sa fiskeriministeren under debatten.