Ola Skjåk-Bræk vil få til et bryggeriutsalg for å få solgt ølet som Ansnes Brygger allerede lager. I tillegg til flere ølsorter som er under uttesting.

De har en søknad inne til Hitra kommune nå om å få tilatelse og etter planen skal microbryggeriet stå ferdig i slutten av januar hvis alt går som det skal.

- Tanken er at vi skal få til et utsalg med en god gammeldags disk hvor man får kjøpt med seg øl hjem til vanlige butikktider. Vi vil blant annet lage en Hitra-øl til sommeren som vil være en slags pale ale som man kan drikke til både viltkjøtt og sjømat. Vi må blant annet høste inn noen ingredienser til denne ølen.

- Jaså. Hva er det snakk om?

- Hehe, det kan jeg ikke si så mye om nå, men det er bare å glede seg, humrer han.

Ølkurs og omvisning på bryggeriene

Skjåk-Bræk vil også kunne la publikum få se og lære hvordan øl lages og kanskje ikke minst smake på de forskjellige sortene.

- Vi tenker å ha et dagskurs i ølbrygging i januar, så folk kan lære mer om hvordan prosessen gjøres. I tillegg vil vi ha en slags bryggeri til bryggeri omvisning, hvor vi drar innom Storm brygghus og Bryggeriet Frøya, så folk får besøke og smake på de forskjellige sortene til alle som lager lokaløl.