Regnskapstallene for 2013 viser at Eidsvaag AS hadde nok et godt år. Samme år som de døpte og satte i drift 200 millioner-investeringen «Eidsvaag Pioner» nådde de en omsetning på 273,695 millioner kroner, og satt igjen med et årsresultat på 12,363 millioner kroner. Dette ga en resultatgrad på 12,8 prosent.

- Joda, det er er ganske bra resultat, sier daglig leder Per Eidsvaag,.

Han påpeker at inntektene fra salget av rederiets første egenbestilte båt, «Eidsvaag» ligger inne i disse tallene. Denne ble solgt da rederiet tok i bruk «Eidsvaag Pioner» i fjor sommer.

På purehelp.no sin ranking over rederier som driver innenriks frakt, var det familieeide frøyafirmaet landets fjerde største målt i omsetning i 2013. De er desidert størst blant rederiene som driver fôrfrakt.

Eidsvaag As er i en unik situasjon blant rederiene som frakter fiskefôr, i og med at de har all kjøring for fôrprodusenten Skretting. Skretting har cirka 40 prosent av det norske markedet.

Driftsansvarlig Vidar Eidsvaag forklarer at deres vekst henger tett sammen med volumveksten i oppdrettsnæringa. Men akkurat nå er selskapet inne i det han kaller en korreksjon, knyttet opp til at Marine Harvest har satt i drift sin egen fôrfabrikk på Valsneset i Bjugn, og at man derfor har mistet en del leveranser til Marine Harvest.

- Det gjør at vi har måttet nedbemanne noe, og at vi nå selger en av våre båter. Men vi regner dette som en korrigering, og ser for oss at situasjonen er normalisert om ett par år, og at vi igjen vil kunne vokse. Det er mye som teller inn, blant annet tildeling av grønne konsesjoner og generell økning av biomasse. Vi er rustet til å bli med på den veksten når den kommer, sier Vidar Eidsvaag.

Selskapet har i dag i underkant av 80 ansatte, og for øyeblikket eier de seks båter, pluss leier inn tre, som går i fôrfrakt i Norge. I tillegg eier Eidsvaag AS en båt som går i Canada og en i Chile.

Rederiet, som kan feire 20-årsjubileum neste år, er 100 prosent familieeid.

Eidsvaag AS – siste tre år:

2011     2012    2013

omsetning i millioner      209          245          273,695

årsresultat i millioner        8,8          10,4          12,4

resultatgrad                       12,7         13,4          12,8

Eierne har ikke tatt utbytte fra selskapet de tre siste årene.